[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Форум (TELEGA_911 GORODOK_88) » Человек » Здоровье & Медецина » ЭПИДЕМИЯ В УКРАИНЕ! (даные о положении (2009-10-29))
ЭПИДЕМИЯ В УКРАИНЕ!
Weber Дата: Чт, 2009-10-29, 23:29 | Сообщение # 1
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(
ВЫКЛАДЫВАЮ ТУТ ИСТОРИЮ ЭТОЙ ЗАРАЗЫ

БУДЬТЕ НА ЧИКУ!!!

WP: Свиной грипп может обрушить Интернет

Как предостерегает Управление учета и контроля США, распространение свиного гриппа чревато обрушением отдельных телекоммуникационных сетей, пишет The Washington Post. Те, кого эпидемия вынудит сидеть дома, - особенно ученики школ, закрытых на карантин, - примутся смотреть в интернете видео или играть в компьютерные игры, поясняет корреспондент Сесилия Кенг.

"Между тем у министерства национальной безопасности нет плана на случай перегрузки интернета", - утверждает управление. Возможности коммерческих провайдеров в случае затора ограничены: блокировка конкретных сайтов чревата техническими и административно-регулятивными проблемами, а снижение скорости доступа всем пользователям - это нарушение контракта о предоставлении услуг. В министерстве национальной безопасности не смогли ответить на вопрос, какое ведомство имеет четкие полномочия на санкционирование блокировки или замедления интернет-трафика.





Weber & IIhor
 
Weber Дата: Пт, 2009-10-30, 12:28 | Сообщение # 2
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(
[30.10.2009 09:43]
В Україні підтвердили «свинячий грип»

В Україні підтверджено випадки грипу А/H1N1 Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Василь Князевич.



[30.10.2009 10:17]
5 жителів Дрогобича померли від невідомого вірусу, який діє блискавично

П’ятеро мешканців Дрогобича та району померли через дію невідомого вірусу, який спричинив блискавичну та гостру форму пневмонії, що зазвичай є неможливим.

Про це кореспонденту УНІАН на умовах анонімності повідомили двоє медиків з Дрогобича з понад 20-ти та 35-річним стажем роботи.

Обоє лікарів відзначило, що не спостерігали в своїй практиці випадків такої блискавичної дії вірусу, якому не могли протидіяти найсильніші антибіотики.

За даними співрозмовників агентства, легені померлих були настільки уражені, якби вони хронічно хворіли пневмонією, а більшість померлих це молоді люди.

«Ніхто не знає, що діється», - сказала УНІАН працівник міської лікарні, висловивши думку, що, швидше за все, це дія якогось нового невідомого вірусу.

Співрозмовник агентства запевнила, що лікарі надавали професійну допомогу хворим, у тому числі, забезпечували їх усіма необхідними ліками, що, однак, не приводило до виздоровлення.

«Це сильна інфекція, на котру, коли попадає (в організм), немає ради: три дні й людина гине», - сказала вона.

За даними медиків, серед померлих - троє молодих людей віком 26-27 років, одна 11-річна дитина та 40-річний чоловік.

Працівник міської поліклініки також сказала УНІАН, що швидше за все причиною смертей є якийсь невідомий вірус.

Вона зауважила, що, переважно, за весь період сезону підвищеного ризику захворювання на грип в регіоні помирало 1-2 людини.

«Ніхто нічого не знає», - описала вона ситуацію із хворими.

Вона також висловила думку, що вірус має дію, схожу на СНІД, котрий послаблює імунітет. «Щось вбиває імунітет», - сказала медик.

Працівник міської лікарні також назвала неадекватним діагноз причини смертей "післягрипові ускладнення", підкресливши, що вони можуть наступати після того, як людина прохворіла деякий час.

"Грип може дати ускладнення на нирки, наприклад, але то пізніше - після хвороби", - зауважила вона.

Натомість, смертельні випадки у Дрогобичі були зафіксовані буквально після кількох днів після того, як хворий потрапляв до лікарні.

Одна із співрозмовниць також повідомила, що тіло одного із померлих планувалося забрати на розтин до Львова.

Як повідомляв УНІАН, за офіційними даними, у Львівські області у жовтні померло від пневмонії 10 чоловік, 5 з яких - у Дрогобичі та районі.

Сьогодні міністр охорони здоров’я України Василь КНЯЗЕВИЧ повідомив, що в Україні підтверджено випадки захворювання на високо патогенний грип А/H1N1.



[30.10.2009 10:21]
МОЗ: в Україні розпочалася епідемія «свинячого грипу»

В Україні розпочалася епідемія високо патогенного грипу A/H1N1. Про це в інтерв’ю УНІАН заявив міністр охорони здоров’я України Василь КНЯЗЕВИЧ.

За його словами, вчора у Тернополі, за участі провідних фахівців, відбулася нарада.

“За попередніми результатами, ми констатуємо, що Україна увійшла у світову пандемічну зону, і (в країні) починається епідемія Каліфорнійського грипу, або грипу A/H1N1,” – зазначив В.КНЯЗЕВИЧ.

Він додав, що в країні буде створено надзвичайну протиепідемічну комісію, вжито протиепідемічні, карантинні заходи. “Я буду доповідати керівництву держави про ситуацію, яка вийшла за межі епідемічного порогу. Напевно розглядатимуться питання карантизації чи подовження канікул у школах та інститутах. Ми звертатимемось до населення з рекомендаціями обмежити відвідування громадських зібрань”, – сказав В.КНЯЗЕВИЧ.

Міністр закликав населення України не займатися самолікуванням, а звертатися до лікарів. “Люди помирали лише тому, що не зверталися вчасно до лікарів. Хворі викликали лікаря на 5-7 день хвороби, коли вже допомогти людині не можна”, – сказав В.КНЯЗЕВИЧ.

На запитання, чи знають українські лікарі, як саме лікувати Каліфорнійський грип, або грип A/H1N1, міністр завірив, що наші медики цілком компетентні у цих питаннях. “Ми дуже активно зараз працюємо з лікарями. МОЗ затвердило протоколи лікування, що робити, як надавати допомогу”, – зазначив В.КНЯЗЕВИЧ.



[30.10.2009 11:03]
Для боротьби з епідемією Президент має задіяти силові структури

Паніку треба зупиняти не заспокійливими закликами, а рішучими й ефективними діями, вважає голова парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій ГРИЦЕНКО. Як повідомляє прес-служба політика з посиланням на його веб-сторінку, за словами А.ГРИЦЕНКА, для цього необхідні: мобілізація усіх сил і засобів держави з надання медичної допомоги, незалежно від їх відомчого підпорядкування й форми власності, ефективна координація дій на урядовому рівні, підтримка зусиль уряду з боку Президента.

«Ситуація у західних областях вийшла на рівень епідемії, – коментує останні повідомлення про епідемію А.ГРИЦЕНКО. – Фахівцям уже відомо, що маємо справу з пандемічним грипом, який інтенсивно провокує нові захворювання й може швидко поширюватися серед людей. Кількість хворих зростає, десятки людей уже померли від хвороби». За словами голови парламентського комітету, “зараз поширюється паніка, люди скуповують в аптеках ліки і медичні засоби, в тому числі антибіотики, які не придатні для профілактики й лікування саме цього грипу. Медики працюють на межі фізичних можливостей, окремі районні лікарні переповнені хворими на 40–60% понад норму”. Утім, попри зусилля медиків, «ситуація загрожує вийти з-під контролю й може спричинити масові захворювання по всій країні, ще більше посилити паніку. Цього допустити не можна. За жодних умов», – підкреслив А.ГРИЦЕНКО.

«Президент, – вважає він, – має визначити завдання підпорядкованим силовим структурам, насамперед Збройним Силам, і задіяти для надання допомоги населенню медичні частини і підрозділи, а також військові шпиталі і, в разі потреби, санаторії для розміщення хворих. Крім того – призвати необхідну кількість офіцерів-медиків з числа резерву першої черги на період, доки загроза поширення хвороби не буде локалізована».

Це треба зробити невідкладно, протягом двох діб, переконаний політик.

Голова Комітету з питань нацбезпеки і оборони радить насамперед задіяти мобільні санітарно-епідеміологічні загони армії, які спроможні діагностувати хвороби, на місці робити аналізи, виявляти збудники хвороб і надавати людям допомогу в місцях їхнього проживання.

«Треба спорядити мобільні групи військових медиків, які б здійснювали профілактичний огляд людей і, в разі потреби, надавали їм допомогу у найбільш віддалених гірських районах. Такі можливості в армії є, і їх можна задіяти оперативно, – зазначив він. – А щоб заспокоїти людей, дати їм відчуття безпеки і тим самим зупинити поширення панічних настроїв, треба організувати оперативну профілактику і медичну допомогу безпосередньо в населених пунктах”.

За цих умов “неприпустимими є істеричні заклики окремих політиків щодо введення режиму надзвичайного стану в країні, чи її окремих регіонах”, вважає А.ГРИЦЕНКО. Органи державної влади мають всі необхідні повноваження і повинні діяти спокійно, рішуче і ефективно, “без будь-яких політичних авантюр”, заявив він.



[30.10.2009 11:26]
Балога пропонує запровадити надзвичайний стан у західних областях

Лідер партії “Єдиний Центр” Віктор БАЛОГА закликає владу запровадити в західних областях надзвичайний стан у зв’язку з епідемією грипу.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі партії.

В.БАЛОГА заявив, що центральна влада з байдужістю ставиться до епідемії захворювань, яка охопила кілька західних областей країни і вже забрала кілька десятків людських життів. За його словами, до сьогодні не зроблено якихось видимих, дієвих зусиль для того, щоб встановити причини спалаху захворювань, зупинити їх подальше поширення та запобігти новим жертвам недуги.

«Місцева влада намагається якось протидіяти лихові, але без підтримки з Києва, насамперед фінансової та медичної, мало що може вдіяти. По суті, чиновники та лікарі працюють на ентузіазмі, тим часом у столиці високе начальство лише проводить прес-конференції, де розводить руками і заспокоює населення. Але всі ці порожні балачки - для легковірних, тоді як щодня загадкова хвороба кладе на лікарняні ліжка нових пацієнтів, а кількість тих, кому вже нічим не допоможеш, зростає», - сказав лідер “Єдиного Центру”.

На переконання В.БАЛОГИ, епідеміологічна обстановка на Заході України має бути сьогодні ж розглянута на спеціальному засіданні Ради національної безпеки і оборони. «Неконтрольована епідемія з численними летальними наслідками, яка сіє паніку серед людей – стовідсоткова причина негайного скликання РНБО. Одним із рішень Ради має стати запровадження в західних областях режиму надзвичайного епідеміологічного стану. Причому Президент Віктор ЮЩЕНКО має ввести в дію прийняте рішення РНБО невідкладно, а не так, як останні – із місячною затримкою», - заявив він.

Лідер “Єдиного Центру” переконаний, що Рада нацбезпеки і оборони має критично заслухати звіт міністра охорони здоров’я Василя КНЯЗЕВИЧА та Головного державного санітарного лікаря Олександра БІЛОВОЛА. “Вони, зокрема, повинні пояснити причини того, що в Україні досі немає сучасного діагностичного обладнання для швидкого і якісного встановлення причин захворювання. Тоді як, наприклад, у сусідній Росії така медична техніка дозволяє діагностувати недугу у найглухіших місцевостях”, - вважає В.БАЛОГА. Також РНБО має одержати чітку відповідь від чиновників про причини тривалого замовчування ними самого факту спалаху епідемії, коли лише кількість померлих змусила МОЗ визнати існування проблеми. Так само міністерські керівники повинні доповісти, чому вчасно не було проведено належну імунізацію населення і чому на сьогодні у нас немає вакцини для щеплень, у тому числі від свинячого грипу та інших небезпечних хвороб.

«Звісно, іншого результату, ніж повна бездіяльність, і не варто було чекати від призначення Головним державним санітарним лікарем людини не за її професійними якостями, а за належністю до близького кола нових партнерів Прем’єра зі старої кадрової обойми. На жаль, епідемія вкотре підтвердила, що високі пости в уряді роздаються як корупційна винагорода за політичні послуги», – додав лідер ЄЦ.

На думку політика, анонсована поїздка прем’єр-міністра в зону лиха з точки зору практичних наслідків буде мало результативною і створить лише піарний ефект, але не сприятиме розв`язанню проблеми. Дієвим заходом допомоги є лише якнайшвидше придбання діагностичного обладнання, вакцини та лікарських препаратів. Але для цього зовсім не обов`язково летіти в Тернопіль, бо гроші для закупівель треба шукати в Києві.

В.БАЛОГА нагадав, що “Єдиний Центр” вже ініціював звіт керівництва МОЗ у Верховній Раді. Однак гаяти час не можна, тому в цю критичну ситуацію повинен втрутитися особисто В.ЮЩЕНКО. «Щодня хвороба забирає чиюсь матір, батька чи дитину. Бездіяльність у протидії лихові – злочинна. Глава держави просто зобов`язаний особисто зайнятися вирішенням цієї проблеми», - підкреслив лідер “Єдиного Центру”.

Як повідомляв УНІАН, міністр охорони здоров’я України Василь КНЯЗЕВИЧ сьогодні заявив, що в Україні розпочалася епідемія високо патогенного грипу A/H1N1.

“За попередніми результатами, ми констатуємо, що Україна увійшла у світову пандемічну зону, і (в країні) починається епідемія каліфорнійського грипу, або грипу A/H1N1”, - зазначив В.КНЯЗЕВИЧ.

Він додав, що в країні буде створено надзвичайну протиепідемічну комісію, вжито протиепідемічні, карантинні заходи. “Я буду доповідати керівництву держави про ситуацію, яка вийшла за межі епідемічного порогу. Напевно розглядатимуться питання карантизації чи подовження канікул у школах та інститутах. Ми звертатимемось до населення з рекомендаціями обмежити відвідування громадських зібрань”, – сказав В.КНЯЗЕВИЧ.

Міністр закликав населення України не займатися самолікуванням, а звертатися до лікарів. “Люди помирали лише тому, що не зверталися вчасно до лікарів. Хворі викликали лікаря на 5-7 день хвороби, коли вже допомогти людині не можна”, - сказав В.КНЯЗЕВИЧ.

На запитання, чи знають українські лікарі, як саме лікувати каліфорнійський грип, або грип A/H1N1, міністр запевнив, що наші медики цілком компетентні у цих питаннях. “Ми дуже активно зараз працюємо з лікарями. МОЗ затвердило протоколи лікування, що робити, як надавати допомогу”, - зазначив В.КНЯЗЕВИЧ.



[30.10.2009 11:32]
В аптеках Києва закінчилися марлеві пов'язки

В аптеках Києва спостерігається дефіцит марлевих пов`язок.

Кореспонденту УНІАН не вдалося купити марлеві пов`язки в кількох аптеках в центрі столиці, оскільки, за заявами працівників аптек, вони закінчилися.

«Усі пов`язки, які були в нас у запасі, вже розкупили, а нових у нас немає», - сказала завідуюча однієї з аптек.

Вона підкреслила, що марлеві пов`язки в Україні не виробляються, а купуються переважно в Китаї. І оскільки ніхто не чекав, що вони знадобляться у більшій кількості, ніж зазвичай, замовлень на додаткові закупівлі ніхто не робив.



[30.10.2009 11:56]
МОЗ планує оголосити карантин на всій території України

Міністерство охорони здоров`я планує оголосити карантин на всій території України. Про це на сьогоднішній прес-конференції повідомив міністр охорони здоров`я Василь КНЯЗЕВИЧ, передають «Подробности».

Міністр підтвердив, що в Україні зафіксована епідемія високопатогенного грипу А/H1N1.

"На жаль, ми маємо констатувати, що в Україні фактично розпочалася епідемія каліфорнійського грипу", - сказав він.

За його словами, у двох лабораторіях підтвердили цей діагноз - зафіксовано 11 випадків із 33 проб.

"Ми розглядаємо можливість оголошення карантину не тільки в західних областях, а й по всій країні, оскільки вірус поширюється надзвичайно швидко", - сказав В.КНЯЗЕВИЧ.

Як повідомлялося з посиланням на дані оперативного штабу Міністерства охорони здоров`я України, тридцять чоловік, зокрема одна дитина, померли в Україні в результаті гострих респіраторних захворювань у період з 19 жовтня.

За даними Мінохорониздоров`я, у Львівській області - 12 жертв, зокрема одна дитина, у Тернопільській - 12, в Івано-Франківській померли 6 чоловік.

Крім того, за даними ЗМІ, жертви є також у Чернівецькій, Рівненській і Закарпатській областях - усього померло 34 людини.

Медики допускають, що причина смерті - стрімкий розвиток атипової пневмонії. У той же час, не виключається можливість вірусу грипу А/H1N1.

Раніше в Україні було офіційно підтверджено 2 випадки високопатогенного грипу. 5 червня 2009 року лабораторія в Лондоні підтвердила захворювання на грип А/H1N1 українця, що прибув з Парижа. До цього він проживав у Детройті (США), працював продавцем в овочевому магазині. Після лікування пацієнт вирушив додому, в Чернівці. Крім того, наприкінці вересня у чоловіка, який прибув з Кіровоградської області до Києва і був госпіталізований з діагнозом "пневмонія", підтверджена приналежність виділеного штаму вірусу грипу до типу А/Н1N1.



[30.10.2009 12:10]
18 дітей госпіталізовані з високою температурою у санаторії на Волині

На Волині, у санаторії матері і дитини «Турія» (Ковельський район) госпіталізовані 18 дітей з високою температурою.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова облдержадміністрації Микола РОМАНЮК.

За його словами, ще 70 осіб мають схожі симптоми. Зараз там працює бригада медиків.

Як повідомив заступник головного державного санітарного лікаря Волинської області Микола ЯЦИНА, у санаторії перебувають діти з усіх регіонів України, загалом близько 250 осіб.

За словами М.ЯЦИНИ, винні будуть притягнуті до відповідальності, адже діти температурять уже більше п’яти днів.




Weber & IIhor
 
Weber Дата: Пт, 2009-10-30, 12:45 | Сообщение # 3
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(
[30.10.2009 12:37]
Кабмін запроваджує карантин у дев’яти областях України

Кабмін запроваджує карантин у дев’яти західних областях України. Рішення прийняте на позачарговому засіданні уряду

Деталі згодом...


Weber & IIhor
 
Weber Дата: Пт, 2009-10-30, 13:18 | Сообщение # 4
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(
[30.10.2009 13:12]
«Свинячий» грип підтверджено в 11 хворих

Наявність вірусу грипу А/Н1N1-каліфорнія підтверджено вже у 11 хворих у Тернополі і Львові.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу міністр охорони здоров’я України Василь КНЯЗЕВИЧ, поінформували УНІАН у прес-службі МОЗ.

Зокрема, за його даними, станом на 29 жовтня в Інституті епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В.Громашевського АМН України проведено аналіз відібраних 22 зразків матеріалу від хворих з міста Тернопіль. В 11 випадках підтверджено грип типу А, із них 7 – грип А/Н1N1-каліфорнія.

Крім того, фахівцями лабораторії вірусології та СНІД Центральної санепідстанції МОЗ України досліджено матеріали ще 8 осіб зі Львова з попереднім клінічним діагнозом ГРВІ на наявність вірусу грипу А/Н1N1. Із них 4 - позитивні на наявність вірусу грипу А/Н1N1-каліфорнія (серед досліджених зразків 1 - матеріал померлого).

За словами В.КНЯЗЕВИЧА, МОЗ України звернулося до міжнародних організацій про консультативну допомогу та з проханням надати необхідну кількість вакцин від грипу А/Н1N1-каліфорнія.

В.КНЯЗЕВИЧ повідомив, що Україна забезпечена противірусними препаратами у повному обсязі. Він також додав, що відвідав лікарні Тернопільської, Чернівецької областей та провів засідання за участі медиків, місцевої влади, студентів медичних вишів.

Міністр охорони здоров’я подякував всій медичній спільноті, яка сьогодні сумлінно виконує свій професійний обов’язок та знаходиться в епіцентрі епідемії, надаючи кваліфіковану допомогу хворим.

В.КНЯЗЕВИЧ закликав не вдаватися до паніки, максимально дотримуватись рекомендацій з профілактики гострих респіраторних інфекцій та вчасно звертатися за медичною допомогою.


Weber & IIhor
 
Weber Дата: Пт, 2009-10-30, 22:59 | Сообщение # 5
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(
[30.10.2009 17:09]
Симптоми «свинячого грипу»

Клінічними ознаками грипу А/H1N1 є: головний біль, біль у м`язах, біль у горлі, підвищення температури тіла, кашель, нежить, закладання носа, в окремих випадках – блювота і понос.

Про це йдеться у переданій агентству УНІАН управлінням у зв’язках із засобами масової інформації Секретаріату Кабінету міністрів України “Пам’ятці щодо грипу типу А/Н1N1”.

Заразитися вірусом грипу А/H1N1 можна від іншої хворої людини повітряно-краплинним, повітряно-пиловим шляхом (вірусні частки по повітрю переносяться від хворої людини до здорової під час розмови, кашлю, чхання), при тісному контакті (знаходження на відстані близько 2 метрів).

При цьому інфекційний період (період, коли хворий небезпечний для оточуючих) при грипі А/H1N1 може бути упродовж 7 днів від початку хвороби, але якщо клінічні симптоми хвороби зберігаються - то до їхнього зникнення.


Weber & IIhor
 
Weber Дата: Пт, 2009-10-30, 23:00 | Сообщение # 6
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(
[30.10.2009 17:12]
Як вберегтися від грипу А/Н1N1

Кабінет міністрів України оприлюднив докладну інформацію і рекомендації щодо профілактики, виявлення і лікування грипу А/Н1N1.

Про це йдеться у переданій агентству УНІАН управлінням у зв’язках із засобами масової інформації Секретаріату Кабінету міністрів України “Пам’ятці щодо грипу типу А/Н1N1”.

З метою попередження зараження грипом А/H1N1 необхідно: уникати контакту з особами, що мають прояви грипозної інфекції; обмежити відвідини місць великого скупчення людей; часто провітрювати приміщення; часто мити руки з милом; прагнути не торкатися очей, носа або рота немитими руками; уникати обіймів, поцілунків і рукостискань; прикривати ніс і рот при чханні або кашлі одноразовою носовою серветкою, яку зразу ж після використання потрібно викинути; якщо у людини є симптоми грипу, то необхідно триматися від нього на відстані не менше двох метрів.

З метою запобігання розповсюдженню грипу у дитячих установах необхідно: під час епідемічного підйому захворюваності на грип нових дітей у дошкільні установи не приймати; виключати переведення дітей із групи в групу; припинити відвідування дитячої установи сторонніми особами; в дошкільних установах велике значення має щоденний огляд дітей при їхньому приході до неї зранку, і при щонайменших ознаках захворювання діти в колектив не приймаються; приміщення, в якому знаходяться діти, повинні бути добре вентильованими, їх необхідно провітрювати декілька разів протягом дня; необхідне вологе прибирання приміщень не менше двох разів на день; необхідно дотримання дітьми правил особистої гігієни (часте миття рук протягом дня); на час епідемії (пандемії) персонал установи повинен носити марлеві пов’язки; персонал установи повинен бути щеплений проти сезонного або грипу А/Н1N1 (при наявності вакцини); особам, що були в контакті з дитиною, у якої підтверджений діагноз грипу А/Н1N1, необхідно провести курс хіміопрофілактики озельтамівіром; на час епідемії (пандемії) дитячі установи закриваються.

Щоб попередити зараження дітей грипом батьки повинні: навчити дітей часто мити руки з милом протягом 20 секунд; навчити дітей не підходити до хворих ближче, ніж на півтора - два метри; залишати хворих дітей повинні вдома (не відвідувати дошкільні установи і школи); утримуватися від відвідин місць скупчення людей.

Якщо дитина захворіла на грип, необхідно: при перших ознаках захворювання дитину покласти у ліжко і викликати лікаря; залишити хвору дитину вдома, окрім тих випадків, коли їй потрібна термінова медична допомога; хворого необхідно розташувати в окремій кімнаті або огородити ширмою, виділити йому індивідуальний посуд, рушник, предмети особистої гігієни; не допускати контакту хворого із здоровими членами сім`ї, окрім тих, хто доглядає за ним; особа, що доглядає за хворим, повинна носити двошарову марлеву пов`язку або разову маску, яку потрібно міняти кожні 4 години; після кожного контакту з хворим необхідно ретельно мити руки з милом; маска повинна бути або одноразовою, яку після зміни викинути в корзину, або багаторазовою, яку після прання необхідно ретельно прасувати гарячою праскою; проводити провітрювання приміщення декілька разів на добу; щодня робити вологе прибирання приміщень оселі; повітря в приміщеннях повинне бути достатньої вологості; мати разові носові серветки і корзину для використаних серветок в межах досяжності хворого; створити хворій дитині комфортні умови – вкрай важливим є спокій, постільний режим; якщо у дитини лихоманка, то їй необхідно дати жарознижуючі ліки (препарати парацетамолу або ібупрофену), після цього викликати лікаря; до приходу лікаря давати дитині пити багато рідини (сік, негазована вода, морс, компот тощо); не слід займатися самолікуванням – відповідне медикаментозне лікування хворому призначає тільки лікар.

При таких ознаках захворювання у дитини необхідно негайно звернутися за медичною допомогою: прискорене або утруднене дихання; синюшність навкруги рота, інших шкірних покровів; поява на тілі дитини крововиливів (навіть дуже маленьких), носової кровотечі; висока температура тіла; відмова від пиття; неможливість розбудити дитину або відсутність її реакції на звертання; надмірне збудження дитини або поява судом; поява блювоти, частого рідкого стільця; скарги на сильний головний біль; відсутність сечовипускання або сліз під час плачу.


Weber & IIhor
 
Weber Дата: Пт, 2009-10-30, 23:05 | Сообщение # 7
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(
[30.10.2009 17:37]
Україна проситиме в світу гуманітарну допомогу

Україна звернеться за гуманітарною допомогою щодо надання ліків проти грипу A/H1N1.

Як передає кореспондент УНІАН, про відповідне сьогоднішнє рішення Ради національної безпеки та оборони повідомила журналістам секретар РНБО Раїса БОГАТИРЬОВА.

За її словами, Міністерству охорони здоров’я доручено сформувати перелік ліків, які необхідні Україні. Це, перш за все, «такий специфічний препарат «Таміфлю», який реагує на вірус. Також ідеться про маски, причому не прості марлеві пов’язки, а спеціальні хірургічні, а також про апарати штучного дихання», - сказала Р.БОГАТИРЬОВА.

Крім того, зауважила вона, Україна хоче купити або отримати як гуманітарну допомогу вакцину проти каліфорнійського грипу.


Weber & IIhor
 
Weber Дата: Пт, 2009-10-30, 23:05 | Сообщение # 8
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(
[30.10.2009 17:54]
У Києві з понеділка закриють всі школи і вузи

Київська влада вживає термінових заходів із протидії епідемії грипу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це було повідомлено сьогодні на спеціальному екстреному засіданні у КМДА.

На початку засідання Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ зазначив, що хоча на сьогодні ситуація у Києві краща, ніж у багатьох інших містах України, все ж через те, що столиця є найбільш відвідуваною іноземцями, а також жителями регіонів Україна, вона може бути уражена епідемією. У зв’язку з цим прийнято рішення про термінове створення оперативного штабу при КМДА під керівництвом мера міста.

Як повідомив Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ, цей штаб буде проводити засідання щодня аж до моменту, поки не буде покращення ситуації.

Головний санітарний лікар Києва Олександр ПОНОМАРЕНКО повідомив, що на сьогодні у столиці зафіксовано 16 тис. 763 хворих на ГРВІ, що на 20% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Столиця подолає епідпоріг, за його словами, до понеділка, 2 листопада. На кінець тижня очікується, що хворих буде 23 тис. 250 осіб.

За інформацією головного санітарного лікаря, найбільший рівень захворюваності спостерігається серед студентів, і за останній тиждень він зріс удвічі. Незначний ріст захворюваності - серед школярів, оскільки зараз тривають канікули. Також незначне зростання зафіксоване у дошкільних закладах.

О.ПОНОМАРЕНКО повідомив, що на сьогодні у Києві грипу не виявлено.

«Із 34 випадків, де ставилась пневмонія під питання, у нас в стаціонарах проведено дослідження лабораторне, вірусологічне фахівцями міської СЕС. Я повинен сказати, що маємо 5 випадків підтверджених аденовірусів і 4 випадки парагрипу. Як такого грипу на сьогодні, а тим більше пандемічного, вірусологи нашого міста не зареєстрували», - сказав О.ПОНОМАРЕНКО.

Як йшлось на засіданні, у групах ризику - діти, вагітні жінки, а також малозахищені верстви населення, тобто люди з послабленим імунітетом.

Згідно з прийнятим на сьогодні рішенням, з понеділка планується закрити усі школи, ліцеї та гімназії незалежно від форми власності до особливого розпорядження КМДА. Крім того, закриваються з понеділка усі вузи міста також до особливого розпорядження. Дошкільні заклади працюватимуть, але батькам рекомендуватимуть по можливості залишати дітей удома.

Вже з сьогоднішнього дня терміново в усіх медичних закладах вводиться закритий режим роботи. Для усіх місць громадського харчування, торгівлі та інших об’єктів обслуговування вводиться масочний режим.

КМДА заборонила «Київенерго» відключати від тепла будь-які об’єкти міського господарства у зв’язку з епідемічною ситуацією. У місті також обмежено проведення масових заходів. Керівникам усіх комунальних транспортних підприємств неалежить забезпечити проведення дезинфекції у транспортних засобах.

Крім того, столична влада взяла на себе зобов’язання забезпечити усіх малозабезпечених громадян міста безкоштовною медичною допомогою і ліками.

Як повідомила начальник Головного управління охорони здоров’я КМДА Людмила КАЧУРОВА, уже в лікувальних установах готові до прийому хворих з підозрою на грип 120 ліжок, зокрема, у міських лікарнях № 9 та № 4. А загалом буде розгорнуто 660 таких ліжок у різних медустановах. Вже закуплено 5 тисяч доз препарату «Таміфлю».

Л.КАЧУРОВА запевнила, що лікувальні заклади мають п’ятимісячний запас препаратів проти грипу і ГРВІ. Крім того, подана заявка до Міністерства охорони здоров’я щодо потреб столиці на другий етап епідемії, коли хворі будуть продовжувати поступати до лікарень і не буде вистачати ліків.

Л.КАЧУРОВА також попросила столичну владу дати згоду на те, щоб один пологовий будинок міста було відведено лише для прийому породіль, у яких підозрюється грип. Вона також наголосила на тому, що під особливим контролем мають бути усі вагітні жінки та породіллі у період епідемії, оскільки вони входять до групи ризику.

Керівник комунального підприємства «Фармація» Лариса ЖЕЛЄЗНЬОВА повідомила, що «на сьогодні у столиці є паніка і тому з аптек зникли марлеві пов’язки». Вона запевнила, що на базі її підприємства є 300 тисяч таких пов’язок, які зараз поставляються в аптеки мережі. До понеділка передбачається забезпечити запас в аптеках міста не менше 1 млн. таких пов’язок.

Щодо інших медичних препаратів столична влада розпорядилася виділити з бюджету міста додаткові кошти для їхнього забезпечення у необхідній кількості.

Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ доручив звернути особливу увагу відповідних служб на організацію протиепідемічних заходів на вокзалах та в аеропортах. Також він попросив попередити усіх лікарів міста про особисту відповідальність у випадках, якщо вони будуть ставитись до хворих «не по-людськи».

«Я хочу звернутись до киян, щоб вони не створювали паніку, оскільки мова ще не йде про епідемію. Мова йде тільки про те, що ми попереджуємо, що вона буде в Києві», - сказав Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ.

За словами головного санлікаря, зазвичай середній термін тривалості епідемії – 3-4 тижні.

Виходячи із того, що епідпоріг у місті може бути подоланий до наступного тижня, Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ закликав киян бути особливо обережними протягом наступного місяця. Він пообіцяв, що щоденно мерія надаватиме оперативну інформацію по ситуації із захворюваністю в місті.

«Я вимагаю зробити Київ прикладом боротьби з епідемією, і для цього у нас достатньо організаційних і фінансових ресурсів», - звернувся він до представників КМДА та керівників комунальних підприємств, що брали участь у засіданні.


Weber & IIhor
 
Weber Дата: Пт, 2009-10-30, 23:06 | Сообщение # 9
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(
[30.10.2009 19:20]
ДАІ штрафує водіїв без марлевих пов’язок

У Львівській області працівники Державтоінспекції штрафують водіїв без марлевих пов’язок.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні у Тернополі під час наради з обговорення епідеміологічної ситуації в західному регіоні повідомив голова Львівської облдержадміністрації Микола КМІТЬ.

Говорячи про заходи, вжиті керівництвом області для запобігання поширенню захворюваності, губернатор зауважив, що “була проведена робота і з силовими структурами”. “І бачимо, що подекуди вони вже перегинають палку. Міліція штрафує водіїв, які їздять без масок”, - сказав М.КМІТЬ. При цьому він не уточнив, йдеться про всіх водіїв чи лише тих, які обслуговують громадський транспорт.

Губернатор Львівщини також зауважив, що у Львові допомогу медичним закладам надають таксисти, які в умовах обмеженої кількості медичного транспорту пішли назустріч обласній владі.

“Ми також, як і на Тернопільщині, провели спілкування зі священнослужителями, аби вони наголосили парафіянам на необхідності одягати маски під час богослужінь, де є скупчення великої кількості людей”, - додав М.КМІТЬ.


Weber & IIhor
 
Weber Дата: Пт, 2009-10-30, 23:09 | Сообщение # 10
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(
[30.10.2009 19:30]
Тимошенко подякувала владі і медикам Тернопільщини

Прем`єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО вважає, що в Україні є всі можливості для того, щоб подолати епідемію грипу A/H1N1.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона заявила сьогодні на нараді з обговорення епідемічної ситуації в західному регіоні.

Ю.ТИМОШЕНКО подякувала владі і медикам Тернопільської області за професійну роботу з недопущення розповсюдження грипу A/H1N1.

«Я хочу висловити велику подяку перш за все керівництву області, по-друге - всім фахівцям, всім лікарям і керівникам лікарень. Всім тим людям, які в останні дні абсолютно чітко, професійно, ефективно борються з розповсюдженням цього дуже небезпечного для здоров`я захворювання», - сказала Ю.ТИМОШЕНКО.

Вона підкреслила, що той рівень професіоналізму і відданості своїй справі, який був продемонстрований лікарями у Тернопільській області, а також лікарями в інших областях, в яких зафіксовані випадки захворювання, і дозволив утримати ситуацію під контролем. «Надалі ми тільки розширюватимемо наші спільні дії і підвищуватимемо ефективність боротьби з розповсюдженням цього захворювання», - сказала Ю.ТИМОШЕНКО.

Вона підкреслила, що уряд усі заходи по боротьбі із захворюванням прийматиме з урахуванням думки і рекомендацій лікарів.

«Скільки потрібно в областях працюватимуть урядові комісії, урядові групи, і ми робитимемо все, що необхідне для того, щоб заспокоїти ситуацію і захистити Україну від цієї небезпеки», - сказала Ю.ТИМОШЕНКО.


Weber & IIhor
 
Weber Дата: Пт, 2009-10-30, 23:09 | Сообщение # 11
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(
[30.10.2009 19:35]
АМК вимагає не підвищувати ціни на ліки проти грипу

Антимонопольний комітет України висунув вимоги до оптових та роздрібних фармацевтичних компаній утриматися від підвищення цін на лікарські засоби та медичні засоби, які використовуються під час профілактики і лікування грипу.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Антимонопольного комітету, про це сьогодні заявив виконувач обов’язків голови Комітету Олександр МЕЛЬНИЧЕНКО.

Зокрема, АМК вимагає від учасників ринку медикаментів забезпечити незмінність цін на лікарські засоби «грипової» групи та такі вироби медичного призначення, як ватно-марлеві пов’язки тощо.

Вартість медикаментів має залишитися на рівні цін, що діяли на 23 жовтня 2009 року, наголошують в АМК.

“Якщо фармацевтичні компанії, зокрема аптеки, підвищили ціни, Комітет вимагає повернути їх до попереднього рівня. В іншому разі АМК розглядатиме дії учасників ринку медикаментів як порушення конкуренційного законодавства та застосовуватиме штрафні санкції до 10% річного обороту кожного з підприємств”, - наголошується у заяві АМК.

“Усій системі органів Антимонопольного комітету дано доручення здійснити перевірки виконання гравцями фармацевтичного ринку вимог Комітету та, у разі виявлення неправомірних дій, застосувати жорсткі конкуренційно-фінансові санкції і вийти з пропозиціями до відповідних державних інстанцій щодо позбавлення ліцензій на цей вид діяльності тих суб’єктів, які в сьогоднішній епідеміологічній ситуації у країні завищують ціни на медикаменти”, - прокоментував ситуацію О.МЕЛЬНИЧЕНКО.


Weber & IIhor
 
Weber Дата: Пт, 2009-10-30, 23:10 | Сообщение # 12
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(
[30.10.2009 19:41]
Уряд видав на грип 100 млн. грн. з Резервного фонду

Уряд вже перерахував Міністерству охорони здоров’я 100 млн. грн. з Резервного фонду Кабінету міністрів для придбання медикаментів, медичного обладнання, запобігання розповсюдженню епідемії грипу.

Про це УНІАН повідомили в Управлінні у зв’язках із засобами масової інформації Секретаріату Кабінету міністрів.

Міністерство охорони здоров’я уже здійснює поставки необхідних ліків та обладнання до регіонів, де зафіксовані спалахи хвороби, додали в Кабміні.

Як повідомляв УНІАН, прем’єр-міністр Юлія ТИМОШЕНКО сьогодні на позачерговому засіданні Кабміну з приводу епідеміологічної ситуації, яка склалася у західних регіонах України, повідомила, що уряд загалом виділив 0,5 млрд. грн. для закупівлі необхідних ліків для лікування високопатогенного грипу, а також масок, апаратів штучного дихання, які будуть доставлені в аптеки в усіх областях.


Weber & IIhor
 
Weber Дата: Пт, 2009-10-30, 23:10 | Сообщение # 13
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(
[30.10.2009 20:21]
Тимошенко: ми визнали третій рівень загрози

Найближчим часом Україна матиме спеціальні лабораторії для виявлення вірусу грипу А/H1N1.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на нараді з обговорення епідемічної ситуації в західному регіоні заявила прем`єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО.

За її словами, в цілому їх планується купити 17 штук.

«Для того, щоб вжити всіх необхідним заходів з набагато більшим запасом міцності і ресурсів, які необхідні для того, щоб не допустити поширення цього захворювання, ми визнали сьогодні початок цієї епідемії як третій рівень загрози», - сказала Ю.ТИМОШЕНКО, пояснивши, що це означає, що «ми виділятимемо найбільший обсяг ресурсів, який передбачений, і запроваджувати всі організаційні дії, які відповідають саме такому рівню небезпеки».

«Ми обов`язково залучатимемо всі міністерства і відомства. Якщо треба - ми звертатимемося за додатковою допомогою до армії і МНС. Але тільки в тому разі, якщо буде потреба», - сказала Ю.ТИМОШЕНКО.


Weber & IIhor
 
Weber Дата: Пт, 2009-10-30, 23:10 | Сообщение # 14
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(
[30.10.2009 20:27]
Польща заявляє про готовність допомогти у виявленні вірусу А/H1N1

Західний сусід України Польща готова допомогти українським медикам виявити, чи спричинені останні масові захворювання та смерті українців вірусом грипу А/H1N1.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні заявив заступник міністра охорони здоров’я Польщі Адам ФРОНЧАК на прес-конференції у Варшаві.

Він повідомив, що український посол у Польщі Олександр МОЦИК поінформував його про можливість звернення українського уряду до властей інших країн з проханням допомогти визначити тип вірусу, котрий за останні десять днів міг стати причиною смерті понад 30 українців.

«Ми задекларували можливість виконання у Варшаві кілька десятків тестів, які за кілька годин підтвердять, чи люди хворіють на вірус А/H1N1», - сказав А.ФРОНЧАК.

Він сказав, що український посол передав цю інформацію українському уряду й польська сторона очікує на рішення української влади в цій справі.

«Ми готові до надання такої допомоги кожної хвилини», - відзначив він.

А.ФРОНЧАК також наголосив, що Польща готова провести ці дослідження безкоштовно.

Як повідомляв УНІАН, вірус грипу А/H1N1 вперше з’явився у Польщі в травні 2009 року, але перебіг хвороби проходив набагато «лагідніше» за звичайний грип, через що польська влада з серпня відмовилися від госпіталізації хворих.

З травня до листопада у Польщі не зафіксованого жодного смертельного випадку серед 170 чоловік, котрі захворіли на нього.


Weber & IIhor
 
Weber Дата: Пт, 2009-10-30, 23:11 | Сообщение # 15
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(
[30.10.2009 21:16]
На Дніпропетровщині введено протигрипозний режим

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор БОНДАР сьогодні підписав розпорядження «Про невідкладні заходи щодо недопущення епідемії грипу в області».

Згідно з розпорядженням, текст якого передано агентству УНІАН, з 30 жовтня у навчальних, лікувально-профілактичних, дитячих, інтернатних закладах, санаторіях, будинках дитини та аптечній мережі введено протигрипозний режим.

Губернатор також закликав утриматися від проведення масових заходів і рекомендував жителям регіону тимчасово не виїжджати у регіони, де поширений грип.

Керівник області зобов’язав голів райдержадміністрацій та мерів міст забезпечити лікувально-профілактичні заклади необхідними засобами профілактики, медикаментами, дезінфекційними засобами та додатковим автотранспортом для обслуговування населення під час масових захворювань на грип.

Також керівники на місцях повинні взяти під особистий контроль наявність в аптечній мережі пакетів з профілактичними та лікувальними засобами проти грипу та рівень цін на лікарські засоби.

Одним із пунктів розпорядження є приведення у стан підвищеної готовності особового складу бригад постійної готовності обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

В БОНДАР також наголосив на необхідності у разі потреби розгорнути пересувні медичні пункти управління МНС та польові медичні пункти Дніпропетровського військового гарнізону.


Weber & IIhor
 
Форум (TELEGA_911 GORODOK_88) » Человек » Здоровье & Медецина » ЭПИДЕМИЯ В УКРАИНЕ! (даные о положении (2009-10-29))
  • Страница 1 из 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Поиск:

close