[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 3 из 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Форум (TELEGA_911 GORODOK_88) » Человек » Здоровье & Медецина » ЭПИДЕМИЯ В УКРАИНЕ! (даные о положении (2009-10-29))
ЭПИДЕМИЯ В УКРАИНЕ!
Weber Дата: Чт, 2009-10-29, 23:29 | Сообщение # 1
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(
ВЫКЛАДЫВАЮ ТУТ ИСТОРИЮ ЭТОЙ ЗАРАЗЫ

БУДЬТЕ НА ЧИКУ!!!

WP: Свиной грипп может обрушить Интернет

Как предостерегает Управление учета и контроля США, распространение свиного гриппа чревато обрушением отдельных телекоммуникационных сетей, пишет The Washington Post. Те, кого эпидемия вынудит сидеть дома, - особенно ученики школ, закрытых на карантин, - примутся смотреть в интернете видео или играть в компьютерные игры, поясняет корреспондент Сесилия Кенг.

"Между тем у министерства национальной безопасности нет плана на случай перегрузки интернета", - утверждает управление. Возможности коммерческих провайдеров в случае затора ограничены: блокировка конкретных сайтов чревата техническими и административно-регулятивными проблемами, а снижение скорости доступа всем пользователям - это нарушение контракта о предоставлении услуг. В министерстве национальной безопасности не смогли ответить на вопрос, какое ведомство имеет четкие полномочия на санкционирование блокировки или замедления интернет-трафика.





Weber & IIhor
 
Weber Дата: Сб, 2009-11-14, 11:25 | Сообщение # 31
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(
[13.11.2009 20:24]
За добу від грипу і ГРВІ померли 26 людей

В Україні кількість померлих від наслідків грипу і ГРВІ зросла до 265 осіб.

Як повідомляє Міністерство охорони здоров`я України, за минулу добу кількість жертв епідемії збільшилася на 26 осіб: 4 осіб - померли у Закарпатській області, по троє осіб – у Київській, Хмельницькій та Черкаській, по двоє – в Івано-Франківській, Львівській, Сумській, по одній особі померли у Волинській, Кіровоградській, Рівненській, Чернігівській та в Києві.

З початку епідемії в країні на грип і ГРВІ захворіли 1 млн. 308 тис. 911 осіб, в тому числі за останню добу 55 тис. 353 осіб. Госпіталізовано з початку епідемії 69 тис. 691 особу, за останню добу - 4 тис. 76 осіб, з яких в реанімації перебувають 404 особи.

Епідемічний поріг перевищено у 21 області та в Києві.

У повідомленні не йдеться про кількість випадків захворювання на грип A/H1N1.


Weber & IIhor
 
Weber Дата: Сб, 2009-11-14, 11:26 | Сообщение # 32
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(
[14.11.2009 09:14]
Епідемічна комісія пішла на компроміс щодо ринків і ресторанів

«Калинівський ринок» у Чернівцях та інші речові ринки, які були закриті на карантин у зв’язку з епідемією грипу, сьогодні відновлять роботу за умови дотримання підприємцями і відвідувачами усіх належних протиепідемічних заходів: щоденної дезінфекції і постійного маскового режиму.

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення 13 листопада прийняла Чернівецька міська протиепідемічна комісія.

До завершення епідемії на ринках заборонено здійснювати виносну роздрібну торгівлю поза пунктами продажу, на проходах, проїздах, входах.

Заборонена також діяльність громадян з реалізації у нестаціонарних об’єктах кави, чаю, бульйону та іншої продукції власного виробництва.

Адміністрації ринків зобов’язано забезпечити наявність контейнерів для збору використаних захисних масок, а також створити умови для реалізації масок відвідувачам.

До завершення епідемії не рекомендовано відвідувати ринки дітям. Адміністрації ринків зобов’язані про цю рекомендацію інформувати відвідувачів.

Перевізники, які обслуговують маршрути до «Калинівського ринку», зобов’язані забезпечити недопущення у салони автобусів пасажирів без захисних масок. У разі виявлення в салонах пасажирів без масок перевізників зніматимуть з маршрутів і притягатимуть до адміністративної відповідальності.

Адміністрації ринків спільно з підприємцями зобов’язані створити робочі групи, які здійснюватимуть контроль за дотриманням на територіях ринків маскового режиму, інших карантинних заходів та вимог міської надзвичайної протиепідемічної комісії як підприємцями, так і відвідувачами.

Впродовж двох днів фахівці міськСЕС спільно з правоохоронцями, працівниками районних рад та департаменту економіки міської ради здійснюватимуть перевірку ринків щодо дотримання карантинних вимог. З метою оперативного притягнення до відповідальності порушників карантинного режиму на ринках будуть проводитися виїзні засідання адміністративних комісій районних рад. Вже 16 листопада роботу тих ринків, де виявлять порушення карантинного режиму, буде знову припинено.

Міська надзвичайна протиепідемічна комісія зняла обмеження з роботи закладів ресторанного господарства, які було запроваджено з 1 листопада щодо скорочення графіків їхньої роботи.

Водночас, до завершення епідемії у місті заборонено проведення масових заходів, роботу нічних клубів, дискотек, культурно-розважальних закладів та комп’ютерних клубів. Обов’язковою є вимога дотримуватися маскового режиму в громадському транспорті, закладах торгівлі, сфери обслуговування та побуту, медично-лікувальних та аптечних закладах, банківських установах, інших установах та організаціях, які надають послуги громадянам.

Після тривалої дискусії за згадане рішення проголосували більшість членів комісії під керівництвом її голови Інни ОНАЦЬКОЇ у присутності першого заступника мера міста Миколи ПОПАДЮКА.

Як повідомляв УНІАН, 10 листопада близько 2 тисяч підприємців «Калинівського ринку» на кілька годин перекривали рух транспорту, вимагаючи від влади міста негайного відновлення роботи ринку, закритого на карантин з 1 листопада.


Weber & IIhor
 
Weber Дата: Сб, 2009-11-14, 11:27 | Сообщение # 33
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(
[14.11.2009 09:39]
Поліклініки Львова повертаються до звичного режиму

З 14 листопада поліклініки Львова повертаються до звичного режиму роботи.

Про це повідомили УНІАН у прес-службі Львівської міської ради.

«Епідеміологічна ситуація стабілізувалася. Цифри свідчать, що динаміка приросту захворюваності зменшилася, кількість звернень до лікарів і викликів швидкої допомоги повернулася до рівня звичних. Тому вже немає потреби, щоб медичні працівники продовжували працювати в екстреному режимі. Треба дати людям вперше за 15 днів відпочити», - зазначив у коментарі УНІАН начальник управління охорони здоров`я Львівської міської ради Володимир ЗУБ.

Згідно з останньою інформацією Управління охорони здоров`я Львівської міської ради, у Львові зареєстровано 53 тисячі 434 випадки захворювання на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Госпіталізовано 1256 пацієнтів, у реанімаціях перебуває 8 осіб, з них троє на штучній вентиляції легенів. Померло за весь час епідемії 17 жителів Львова.


Weber & IIhor
 
Weber Дата: Сб, 2009-11-14, 11:28 | Сообщение # 34
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(
[14.11.2009 10:07]
Росія теж збирає гуманітарну допомогу Україні

Росія 17 листопада направить до України літак з медикаментами для лікування грипу.

Про це УНІАН повідомили в Посольстві РФ в Україні.

Повідомляється, що російською стороною розробляється питання надання гуманітарної допомоги населенню України, що постраждало в результаті захворювань, спричинених високопатогенним вірусом грипу.

«17 листопада 2009 року о 10.20 до міжнародного аеропорту «Бориспіль» прибуває літак Іл-76 МНС Росії з лікарськими засобами на борту («Арбідол»), наданими Міністерством охорони здоров’я і соціального розвитку Росії, вагою до 6,5 тонн», - йдеться у повідомленні.

Вантаж в аеропорту зустрічатиме тимчасовий повірений у справах Росії в Україні Всеволод ЛОСКУТОВ.

Як повідомляв УНІАН, 6 листопада прес-служба уряду РФ за результатами телефонної розмови прем`єр-міністра України Юлії ТИМОШЕНКО з прем`єр-міністром Росії Володимиром ПУТІНИМ повідомила, що Росія з лютого 2010 року буде готова розпочати поставки до України вакцини проти грипу A/H1N1.

В.ПУТІН і Ю.ТИМОШЕНКО домовилися про проведення російськими і українськими фахівцями спільної роботи з дослідження штаму вірусу грипу, виявленого в Україні. В.ПУТІН відзначив, що російська сторона буде готова поставити для цього необхідне обладнання або у разі необхідності провести відповідні дослідження на своїй території.

Також прем`єр РФ повідомив, що готовий надати Україні 200 тис. упаковок противірусного лікарського засобу „Арбідол”.


Weber & IIhor
 
Weber Дата: Сб, 2009-11-14, 11:28 | Сообщение # 35
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(
[14.11.2009 10:40]
Експерт: в Україні долають епідемією грипу A/H1N1 в ручному режимі

В Україні долають епідемією грипу A/H1N1 у ручному режимі.

Андрій ПАЛЬЧЕВСЬКИЙ

Про це в інтерв`ю УНІАН заявив засновник і президент фонду Eurolab Андрій ПАЛЬЧЕВСЬКИЙ.

За його словами, створюється враження, що в нашій країні “ніхто не знав про свинячий грип” або ж “була стовідсоткова готовність і країна була імунізована”. “Насправді це виявилося неправдою і довелося прикласти максимум зусиль. До того ж боротьба з епідемією проходить на тлі міфів", – зауважив А.ПАЛЬЧЕВСЬКИЙ.

Один з них, на думку президента фонду Eurolab, це міф про те, що в світі не існує специфічних вакцин проти вірусу A/H1N1. «Це – неправда. Тільки в Америці існує 8 виробників таких вакцин. Понад 150 мільйонів доз підготовлено різними виробниками для передачі країнам третього світу. Кількість цих країн – 100", – зазначив А.ПАЛЬЧЕВСЬКИЙ.

Він переконаний, що у нашій країні була можливість імунізувати населення. “Те, що у нас хворіють сотні медпрацівників – які на передовій боротьби з грипом, це відповідальність керівників, які не забезпечили вакцинацію. Лікарі - це перша група ризику. Тому ВООЗ завжди спочатку передає вакцини працівникам охорони здоров’я", – зазначив А.ПАЛЬЧЕВСЬКИЙ, водночас підкресливши, що жодним чином нікого не закликає вакцинуватися.

“Це справа кожного з нас. Але уряд, МОЗ, фахівці повинні забезпечити нам і нашим сім`ям вибір. А не заявляти, що ми не вакцинуватимемо, тому, що у нас немає вакцини. Якби був порядок з імунізацією населення, то зараз не було б заяв про те, що часник і рясне пиття – найкращі засоби проти грипу”, - вважає А.ПАЛЬЧЕВСЬКИЙ.

За його словами, зараз в Англії теж хворіють близько 1 мільйона осіб, але проходить вакцинальна кампанія. “14 мільйонів англійців щеплять, в Америці - понад 150 млн. американців. У американців головне питання – чи встигнуть мене прищепити до хвороби? Не хочу, щоб склалася думка, що я педалюю цю тему, але ми повинні розуміти, що ВООЗ рекомендує вакцинацію, як головний засіб у протистоянні епідемії грипу", – підкреслив А.ПАЛЬЧЕВСЬКИЙ.

Він також висловив думку про необхідність організовувати в країні освіту населення. “Тут неможливо не пригадати про санпросвіту. Щось подібне має бути у нашій країні, оскільки маніпулювати громадською думкою, особливо на тлі страху, дуже легко", – переконаний А.ПАЛЬЧЕВСЬКИЙ.


Weber & IIhor
 
Форум (TELEGA_911 GORODOK_88) » Человек » Здоровье & Медецина » ЭПИДЕМИЯ В УКРАИНЕ! (даные о положении (2009-10-29))
  • Страница 3 из 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Поиск:

close