[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум (TELEGA_911 GORODOK_88) » Мировозрение » Новости & Политика » А ви знаєте, скільки тепер будете платити податків?
А ви знаєте, скільки тепер будете платити податків?
Weber Дата: Пт, 2015-01-02, 13:35 | Сообщение # 1
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(


В Україні 1 січня набув чинності закон про зміни до Податкового кодексу.

Згідно з документом, кількість податків скоротилася з 22 до дев'яти. Залишилися податок на прибуток, податок на доходи фізичних осіб, податок на додану вартість, акцизний податок, рентна плата, збори, а також місцеві податки: податок на майно і єдиний податок, повідомляє Новое время.

Передбачена спеціальна система оподаткування ПДВ підприємств аграрного сектора. Зернотрейдери не матимуть права на відшкодування ПДВ. Воно залишається тільки у виробників сільськогосподарської продукції.

З 15% до 20% підвищується ставка податку для пасивних доходів фізичних осіб: відсотків, роялті та інвестиційних доходів. Для дивідендів, виплачених суб'єктами підприємницької діяльності, які є платниками податку на прибуток, ставка 5%. Для суб'єктів підприємницької діяльності, які не є платниками податку на прибуток - ставка 20%.

Що стосується податку на об'єкти житлової нерухомості, то Кабмін встановив мінімальні пороги оподаткування. Не оподатковується до 60 кв. м для квартири і до 120 кв. м для будинку. Також не обкладається нежитлова нерухомість, яка використовується в аграрному секторі, промисловості, МАФи та кіоски, які є суб'єктами малого бізнесу, а також ринки.

На постійній основі встановлена ставка рентної плати для нафти і конденсату - 45% з покладів до 5 кілометрів, 21% - з покладів понад 5 км; для природного газу, реалізованого не для потреб населення - 55% з покладів до 5 км, і 28% з покладів понад 5 км.

Поетапно підвищуються ставки незалежно від глибини видобутку у відношенні так званих договорів про спільну діяльність: 1 квартал - 60%, 2 квартал - 65%, починаючи з третього кварталу - 70%.

Зберігається на постійній основі стягування рентної плати за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами, транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку.

Будуть обкладатися отримані фізичною особою доходи від інститутів спільного інвестування за ставкою 20%. Для юридичних осіб доходи від інститутів спільного інвестування включаються до бази оподаткування.

Залишається збільшення фінансового результату платника податку на прибуток на 30% вартості товарів за окремими операціями з вилученням норми про обмеження віднесення на витрати товарів, робіт і послуг, придбаних у суб'єктів спрощеної системи оподаткування.

Збережено пільговий режим оподаткування для освіти та медицини.

Передбачається тестовий режим застосування електронної системи адміністрування ПДВ з 1 лютого до 1 липня.

Введений податок на розкішні автомобілі - як дизельні, так і бензинові машини з об'ємом двигуна більше 3 тис. Куб. см, віком до 5 років.

Встановлена ставка акцизного податку з роздрібних продажів пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів і палива в розмірі 5% від обсягу реалізації. Арсеній Яценюк підкреслив, що ці кошти будуть зараховуватися до місцевих бюджетів.

Збережені діючі податкові пільги для підприємств громадських організацій інвалідів.

Введено оподаткування обороту лотерей за ставкою 10%. З 1 липня запроваджується електронний кабінет платника податків. Це повинна зробити податкова адміністрація, де фактично буде електронне досьє кожного платника податків. З часу введення електронного адміністрування ПДВ в повному обсязі припиняється перевірка вхідного ПДВ

Читайте більше тут: http://expres.ua/digest....odatkiv


Weber & IIhor
 
Форум (TELEGA_911 GORODOK_88) » Мировозрение » Новости & Политика » А ви знаєте, скільки тепер будете платити податків?
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

close