[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум (TELEGA_911 GORODOK_88) » Мировозрение » Новости & Политика » У скільки обходиться кримчанам ковбаса від Путіна (ІНФОГРАФІ
У скільки обходиться кримчанам ковбаса від Путіна (ІНФОГРАФІ
Weber Дата: Ср, 2014-05-07, 12:36 | Сообщение # 1
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(
Кримчани намагаються призвичаїтись до нових цін, які за останні місяць-другий відчутно зросли

Як засвідчив моніторинг Еспресо.TV, насправді по багатьох позиціях продуктів харчування та напоїв кримські ціни фактично вирівнялися з київськими, а подекуди їх і випередили. А ось стосовно зарплат цього сказати не можна.




Хоча у продавців на півострові тепер є чималий простір для «ґешефту».

Як пишуть у соцмережах кримчани, багато продавців у приватних торгових точках пишуть ціни лише в рублях. І оскільки до російської грошової одиниці люди ще не звикли, починають переводити на гривні. Таким чином, наприклад, легким порухом вартість пачки чіпсів з 16,5 грн. перетворюється при зворотному перерахунку вже на 18,9 грн.

Ось іще реакція на зміну цінників:

«Ціновий шок. Ковбаса "Лікарська" - 82 гривні за кг. Раніше за такою ціною сервелат був, а ще раніше - сиров'ялена...»

«Перед Великоднем купувала сухе вино "Алушта" і "Бастардо". 75 і 72 гривні за пляшку. Днями зайшла в той же магазин купити знайомій подарунок. Ці вина вже по 90 гривень - зростання більш ніж на 33%. З якого, питається, рожна? Виноград подорожчав? Акцизи підвищили?»

«Ціни будуть підвищуватися - це безперечно. Найголовніше, щоб підвищені ціни відповідали тим російським стандартам, на які ми переходимо. Інфляція погашається підвищенням соціальних стандартів, які будуть йти більш випереджаючими темпами, ніж підвищення цін», - заявив наприкінці квітня на прес-конференції в Сімферополі голова так званої комісії Державної Ради Криму з економічної , бюджетно-фінансової та інвестиційної політики Віталій Нахлупін.

Щоправда, наразі помітного підвищення соцстандартів у Криму ще не відбулося. У квітні пенсії у тих самих розмірах фактично лише конвертували (за курсом 1:3,8) в рублі. Дехто каже, що надалі їх підвищили на 25%, «але подорожчання усе з’їло». Тож ціни багатьом місцевим мешканцям відчутно б’ють по кишені.

Як і в Україні, у Криму також в рази подорожчали ліки, що викликає стійке роздратування людей. Крім того, місцева «влада» вже готує грунт для суттєвого зростання цін на алкоголь.

"Кримські виробники алкогольних напоїв вже не можуть закуповувати український спирт, тому незабаром планують перейти на російський. У Росії при цьому акциз на алкоголь майже в 2,5 рази вищий, ніж в Україні", - повідомив Нахлупін. За його словами, якщо в середньому пляшка горілки в Україні коштує 30 гривень, то в Росії її вартість складає близько 72-76 гривень.

Не особливо тішать кримчан і перспективи створення у Криму ігрової зони, про яку стільки вже говорилося у Кремлі. Усі чудово розуміють, що така зона орієнтуватиметься на заробляння грошей, і ціни можуть зрости ще в рази, ставши абсолютно не підйомними для обивателів і змусивши багатьох залишити цю територію в пошуках більш доступного місця проживання.


Джерело: http://espreso.tv/article...._putina


Weber & IIhor
 
Форум (TELEGA_911 GORODOK_88) » Мировозрение » Новости & Политика » У скільки обходиться кримчанам ковбаса від Путіна (ІНФОГРАФІ
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

close