[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум (TELEGA_911 GORODOK_88) » Мировозрение » Новости & Политика » Як Янукович-молодший нажився на закупілі "швидких" для МОЗ
Як Янукович-молодший нажився на закупілі "швидких" для МОЗ
Weber Дата: Пт, 2014-03-07, 16:43 | Сообщение # 1
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(
Міністерство охорони здоров’я торік переплатило за придбання і переобладнання машин під "швидку медичну допомогу"

Про це пишуть "Наші Гроші".

Відповідно до умов минулорічного тендера МОЗ на придбання понад тисячі автомобілів "швидкої допомоги", ПрАТ НВО "Практика" мало зробити з французьких автівок "швидкі", начинивши їх медичним обладнанням. Усього фірма мала постачити МОЗу 913 "швидких" типу В по 650 тис грн. та 143 реанімобіля типу С по 844 тис грн. на загальну суму 714 млн грн.

Ще дві компанії розділили між собою замовлення міністерства на 146 млн грн. Згодом було проведено додаткову закупівлю автівок, відтак загалом міністерство уклало угоди на постачання "швидких" на 913,42 млн грн.
При цьому фірма "Сіті транспорт груп" Ігоря Чуркіна подавала дешевшу заявку, однак перемогу не отримала.
Власником фірми "Практика" є Олег Висоцький. За словами голови правління "Центру протидії корупції" Віталія Шабуніна, ходили чутки, що "Практика" нібито "впала у милість до сім’ї Януковича завдяки тому, що вона зробила бронювання для кількох автомобілів з "межигірського" гаража, а також продала по собівартості сотню автомобілів "швидкої допомоги" благодійному фонду Олександра Януковича".

Власник фірми “Практика” Олег Висоцький і Віктор Янукович-молодший

З угоди на постачання в Україну мікроавтобусів "Peugeot Boxer" FgTI 333 L2H2 (130 hp) між українським представником французького концерну "Automobiles Citroёn s.a." ТОВ "Пежо Сітроен Україна" та офіційним імпортером автомобілів "Пежо" в Україну фірмою "ВіДі Авеню" слідує, що автівки ввозились по ціні 190 тис грн.

Це вартість базового автомобіля, який потім фірма "Практика" мала "нафарширувати" медичним устаткуванням.

Як розповів журналістам TVi начальник відділу продажу транспорту спецпризначення компанії "Практика", вартість переобладнання становила 290 тис грн. незалежно від типу "швидкої". А вартість самого медичного обладнання вже в залежності від типу "швидкої" становила від 110 до 380 тис грн.

Тобто на прикладі "швидких" типу В, придбаних Мінздоров’ям по 650 тис грн., видання виводить такий кошторис: 190 тис грн. за "Пежо" + 110 тис грн. за медобладнання + 290 тис грн. за встановлення устаткування = 590 тис грн. Навіть з урахуванням посередницьких відсотків, отриманих фірмою "ВіДі Авеню" за подальший перепродаж машин "Практиці",
"маржа" на кожному авто типу В становила близько 50 тис грн., вважають "Наші гроші".

Усього таких було 913. Тобто прибуток "Практики" без врахування доходу від дорожчих реанімобілів типу С міг скласти близько 46 млн грн..

Крім того, переобладнання "швидких" не може коштувати фіксовану суму 290 тис грн.

Голова правління "Центру протидії корупції" Шабунін сказав: "Є думка, що встановлене обладнання не може коштувати дорожче 60-70 тисяч, а вартість його встановлення – 90 тисяч гривень. Тобто у сумі (з вартістю машин 190 тисяч) маємо до 350 тисяч гривень, тоді як Міністерство купило їх по 650 тисяч".

"За нашими даними, є кілька осіб, що можуть бути причетними до оборудки зі "швидкими". З одного боку це Володимир Куликов, якого вважають представником благодійного фонду Олександра Януковича, та тодішній заступник міністра доходів Андрій Ігнатов, який зажив слави "Сімейного смотрящего" за фінансами. Також причетні до цього тендеру скаржились, що вони відчували тиск з боку голови СБУ Олександра Якименка та голови МВС Віталія Захарченка", - сказав Шабунін.

"Через усі ці події в Росії та Криму передача повноважень від команди Богатирьової до нового міністра відійшла дещо на другий план. Однак відомо, що значна кількість "Пежо" ще кілька тижнів тому стояла нерозмитнена. Відтак МОЗ не мало права платити за них. Тому є сподівання, що принаймні частину суми вдасться зберегти", - зазначив він і додав, що щодо виплачених коштів будуть звертатись до контрольних та правоохоронних органів.

джерело - http://espreso.tv/new....lya_moz


Weber & IIhor
 
Форум (TELEGA_911 GORODOK_88) » Мировозрение » Новости & Политика » Як Янукович-молодший нажився на закупілі "швидких" для МОЗ
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

close