[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум (TELEGA_911 GORODOK_88) » Мировозрение » Новости & Политика » Землетрясение в Японии: страна просит о помощи! Фото, видео
Землетрясение в Японии: страна просит о помощи! Фото, видео
Weber Дата: Сб, 2011-03-12, 12:43 | Сообщение # 1
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(


Weber & IIhor
 
Weber Дата: Сб, 2011-03-12, 22:19 | Сообщение # 2
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(


Weber & IIhor
 
Weber Дата: Ср, 2011-03-16, 12:22 | Сообщение # 3
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(
Радиацию с японской АЭС сносит в Тихий океан

По словам специалистов, благодаря поменявшейся погоде опасность от радиации значительно уменьшилась.
— 16.03.2011

В течение трех суток в районе атомной станции "Фукусима-1" в Японии сохранится восточное направление ветра, которое будет относить возможные выбросы радиоактивных веществ в Тихий океан.

Между тем окончательные выводы о влиянии аварии на АЭС "Фукусима-1" на окружающую среду могут быть сделаны лишь после того, как станет известна мощность источника радиоактивного загрязнения. На Дальнем Востоке, ближайшем к Японии регионе России, уровень радиационного фона не превышает нормальных значений, передает Lenta.ru.

По оценками специалистов, скорость ветра, дующего с северо-запада, достигнет 12 метров в секунду. Предполагается, что при таком ветре загрязнение не затронет ни одну из стран.

В районе "Фукусимы-1" ухудшилась погода, что затрудняет работу спасателей, которые планировали начать сбрасывать воду на реакторы с вертолетов.


На АЕС Фукусіма-1 підвищився рівень радіації

Співробітників, які здійснюють роботи на АЕС "Фукусіма-1", відведено в безпечне місце через підвищення рівня радіації в межах станції, повідомляє РІА "Новости" з посиланням на агентство Кіодо і японське Агентство з атомної безпеки.

Як повідомили представники агентства раніше на прес-конференції, рівень радіації в межах території станції стрибає - то знижується, то підвищується.

За годину, після того, як був зафіксований спад високого рівня радіації, співробітникам дозволили повернутися на свої робочі місця, повідомляє Reuters.

Після землетрусу через вихід з ладу систем охолодження був введений режим надзвичайної ситуації на АЕС "Фукусіма-1" і "Фукусіма-2".

Починаючи з суботи, на АЕС "Фукусіма-1" сталися вибухи на першому, третьому і другому енергоблоках і пожежа на четвертому енергоблоці. Фахівцям довелося стравлювати пару і закачувати в реактори морську воду, проте через відмову насосів рівень охолоджувальної рідини не вдається тримати на необхідному для охолодження паливних стрижнів рівні.

У понеділок вода повністю перестала закривати паливні збірки, що створило загрозу їх плавлення. У вівторок компанія-оператор TEPCO повідомила, що рівень охолоджувальної рідини в другому реакторі поступово піднімається. В результаті аварії рівень радіаційного фону в районі станції значно підвищився, що змусило владу почати евакуацію людей із зони радіусом 20 кілометрів. Польоти над станцією в радіусі 30 кілометрів заборонені.


У Японії кажуть вже про 11 тисяч загиблих і зниклих без вісті

Японська поліція говорить вже про 11 тисяч загиблих і зниклих без вісті після землетрусу

Кількість загиблих і зниклих без вісті в результаті катастрофічного землетрусу і цунамі на північному сході Японії перевищила 11 тисяч осіб.

Такі дані розповсюдили в середу представники японської поліції.

Офіційно підтверджена загибель 3 тисяч 676 осіб, кількість зниклих без вісті перевищує 7,5 тис.

Минулої неділі шеф поліції префектури Міягі, по якій стихія завдала найбільш нищівного удару, заявив про те, що тільки в даному регіоні загиблих буде не менше 10 тисяч осіб.


Weber & IIhor
 
Weber Дата: Ср, 2011-03-16, 23:19 | Сообщение # 4
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(
ЕС заявляет о приближении ядерной катастрофы в Японии

Рубрика: Мир // 16 марта '11 в 20:05

Комиссар по энергетике Европейского союза (ЕС) Гюнтер Эттингер сегодня предупредил о возможном ухудшении обстановки на атомной электростанции "Фукусима-1" и приближении ядерной катастрофы в ближайшие часы. Такое заявление он сделал в своем обращении к Европарламенту, передает со ссылкой на Reuters.

"Паники пока нет, однако Токио с его 35 млн жителей является крупнейшим мегаполисом в мире", - подчеркнул Г.Эттингер, добавив, что ситуация на японской АЭС "вышла из-под контроля". Однако в то же время, по словам официального представителя Г.Эттингера, мнение еврокомиссара не основывается на каких-либо конкретных данных.

Напомним, в Японии 11 марта 2011 г. произошла серия землетрясений, магнитуда наиболее сильного составила 9,0 (по данным Японского метеорологического управления). Это самое мощное землетрясение в Японии с XIX века. Подземные толчки и последующее цунами причинили огромный ущерб северо-восточным районам страны. По данным Национального полицейского управления страны, погибли или пропали без вести более 10 тыс. человек. Кроме того, режим чрезвычайного положения введен на атомном комплексе в Фукусиме (станции "Фукусима-1" и "Фукусима-2"), где произошло уже несколько взрывов и пожар, продолжается утечка радиации.

По материалам РБК-Украина.


Weber & IIhor
 
Weber Дата: Ср, 2011-03-16, 23:21 | Сообщение # 5
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(
16.03.2011 21:02 , ОСТАННІ НОВИНИ

Новий землетрус стався на північний схід від Токіо

Черговий землетрус магнітудою 5,3 стався в японській префектурі Ібаракі, розташованій на північний схід від Токіо. Про це повідомляє ІТАР-ТАСС.

Сильні поштовхи відчувалися в більшості центральних префектур головного японського острова Хонсю. Коливання відчули жителі всіх районів Токіо, зокрема в будівлі представництва. Загрози цунамі немає. Про жертви і руйнування не повідомляється.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня в Японії стався землетрус силою 9,0 балів, який викликав цунамі заввишки більш як десять метрів. Незабаром в тому самому районі сталися ще кілька могутніх підземних поштовхів магнітудою більш як 6,0 балів. Після землетрусу через вихід з ладу систем охолоджування було введено режим надзвичайної ситуації на двох АЕС, розташованих у префектурі Міягі, що сильно постраждала від підземних поштовхів і цунамі.

Підтверджена владою кількість загиблих і зниклих безвісти після руйнівного землетрусу, що стався у п`ятницю, перевищила 13 тисяч чоловік.

За даними поліції, кількість загиблих досягла 4 тисяч 340 чоловік.[color=red][color=red]


Weber & IIhor
 
Weber Дата: Ср, 2011-03-16, 23:27 | Сообщение # 6
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(
Фукусима-1: реакторы расплавились, начался пиролиз

[c]


Weber & IIhor
 
Weber Дата: Чт, 2011-03-17, 12:01 | Сообщение # 7
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(
17.03.2011 04:19 , ОСТАННІ НОВИНИ

Вертольоти почали скидати воду на 3-й енергоблок АЕС Фукусіма

Вертольоти сил самооборони Японії розпочали операцію із скидання води над третім енергоблоком аварійної японської АЕС "Фукусіма-1", щоб уникнути перегрів сховища відпрацьованого ядерного палива (ВЯТ) і реактора, повідомляє РІА "Новости" з посиланням на агентство Кіодо.

Два вертольоти марки CH-47 скидали воду з прикріплених до них резервуарів об`ємом 7,5 тонн води.

Окрім них у районі третього реактора баражував ще один вертоліт з устаткуванням для постійного вимірювання рівня радіації.

Раніше командування сил самооборони не віддавало наказ про прицільне скидання води з огляду на підвищений радіаційний фон у районі аварійної АЕС. У четвер компанія-оператор "Фукусіми-1" TEPCO повідомила про деяке зниження рівня радіації.

Сили самооборони Японії також направляють з кількох баз країни 11 автомобілів з поліцейськими водометами, які допоможуть охолоджувати енергоблоки. Як раніше повідомили японські атомники, в третьому енергоблоці нагрівається сховище ВЯТ, внаслідок чого відбувається витік радіоактивних речовин в атмосферу.



17.03.2011 09:45 , ОСТАННІ НОВИНИ

Рівень радіації на АЕС «Фукусіма-1»не знижується

Рівень радіації поблизу японської АЕС «Фукусіма-1» не знизився, незважаючи на спроби японських військових цієї ночі залити реактори водою з вертольотів.

Як передає «Газета.Ru», два вертольоти чотири рази виливали тонни води на третій реактор АЕС.

Зараз рівень радіації в районі станції становить 3 тисячі мікрозівертів на годину.

Увечері представники європейських країн передрікали можливі «катастрофічні події у найближчі години» на АЕС. У зону лиха має прибути глава МАГАТЕ.



17.03.2011 10:22 , ОСТАННІ НОВИНИ

Стрижні двох енергоблоків АЕС «Фукусіма-1» розплавлені на 70% і 33%

На чотирьох з шести енергоблоків АЕС «Фукусіма-1» розпочалося плавлення стрижнів реакторів. Про це повідомляє Газета.Ru з посиланням на останні дані японського агентства Kyodo.

На енергоблоці № 1 стрижні розплавлені вже на 70%, на другому блоці – на 33%.

Стрижні реактора третього енергоблоку частково розплавлені, точних даних про серйозність пошкоджень немає. Також немає інформації про ступінь руйнування радіаційних матеріалів у четвертому енергоблоці, повідомляється лише, що стрижні реактора голі, у реактор подається морська вода для охолодження.

Усі будівлі чотирьох енергоблоків в тому або іншому ступені зруйновані вибухами, над ними підіймається радіаційна пара, спостерігається виділення водню.

На енергоблоках № 5 і № 6 АЕС «Фукусіма-1» ситуація стабільна, повідомляють власті. Проте на їх території помічене підвищення температури.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня в Японії стався землетрус силою 9,0 балів, який викликав цунамі заввишки більш як десять метрів. Незабаром в тому самому районі сталося ще кілька потужних підземних поштовхів магнітудою понад 6,0 балів. Після землетрусу через вихід з ладу систем охолодження було введено режим надзвичайної ситуації на двох АЕС, розміщених у сильно потерпілій від підземних поштовхів і цунамі префектурі Міягі.

Підтверджене властями число загиблих і зниклих безвісти після руйнівного землетрусу, що стався у п`ятницю, перевищило 13 тисяч осіб.



17.03.2011 10:43 , ОСТАННІ НОВИНИ

У Японії - черговий землетрус магнітудою 6,1

Черговий потужний землетрус магнітудою 6,1 стався біля східного побережжя Японії.

Про це передає РІА «Новости» з посиланням на Геологічну службу США.

За даними сейсмологів, епіцентр землетрусу знаходився за 546 кілометрів на північний схід від Токіо, його осередок залягав на глибині 25 кілометрів.

У районі острова Хонсю 11 березня стався один з найпотужніших в історії Японії землетрусів магнітудою 9,0. Він викликав цунамі заввишки понад десять метрів.

За останніми офіційними даними, внаслідок стихійного лиха загинули або зникли безвісти понад 13 тис. чоловік. В останні дні на сході Японії відбуваються серії афтершоків - тільки в середу тут було зафіксовано понад 20 землетрусів магнітудою від 5,1 до 6,0.



Радіація з Японії вже завтра досягне Каліфорнії - експерти

Радіаційна хмара, яка утворилася після аварії на японській АЕС "Фукусіма-1", уже завтра досягне узбережжя американського штату Каліфорнія. Про це свідчать прогнози, представлені фахівцями Організації з Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань при ООН.

Разом з тим експерти-ядерники запевняють, що радіація дещо розсіється, перетинаючи Тихий океан, і перебуватиме в межах норми. Медики переконані, що це суттєво не вплине на здоров'я населення. Однак за рівнем радіації обіцяють стежити 24 години на добу за допомогою розгалуженої мережі спеціальних радарів, передає УКРІНФОРМ із посиланням на Los Angeles Times.

Розрахунки, представлені організацією, враховують напрямки та силу потоків вітру над океаном. Виходячи з цього, хмара із небезпечними частинами вже сьогодні досягне Алеутських островів, а до вечора п'ятниці дістанеться південної частини Каліфорнії, накриє територію штатів Юта, Арізона та Невада.

Комісія США з ядерного регулювання (Nuclear Regulatory Commission) заявила напередодні, що не очікує небезпечного підвищення радіації на західному узбережжі, Гавайях, Алясці чи інших територіях. Однак фахівці не виключають, що рівень випромінювання може збільшитися найближчими днями, адже викиди в атмосферу на аварійній японській станції тривають.

До того ж, глава комісії Грегорі Яцко вважає, що наслідки аварії на АЕС "Фукусіма-1" можуть бути куди серйознішими, аніж про це заявляє японська влада. У цьому зв'язку американським громадянам наполегливо рекомендують самостійно залишити територію в радіусі 80 км від місця аварії. Водночас керівництво Японії розповсюдило подібне попередження лише для зони в 20 км.


Weber & IIhor
 
Weber Дата: Чт, 2011-03-17, 12:01 | Сообщение # 8
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(
2011-03-17 11:01:50

За шість днів у Японії зафіксовано понад 240 землетрусів

Після удару стихії 11 березня на північному сході Хонсю, де зараз перебувають сотні тисяч біженців і є великі втрати, уже відзначено понад 240 землетрусів магнітудою 4,0 і вище.

За прогнозами національного метеоуправленія, підвищена сейсмічна активність на північному сході острова Хонсю, на який обрушився найсильніший в історії країни землетрус, в найближчий період продовжиться, передає Online. ua.

«Ймовірність нових потужних поштовхів магнітудою 7,0 і більше в період до 19 березня становить 40%, а в наступні три дні після 19 березня - 20%», - повідомили в управлінні.

Тим не менш, незважаючи на певну тенденцію до зниження, сейсмічна активність магнітудою 6,0 в майбутній період продовжиться.

Загроза нових землетрусів і цунамі ускладнюють роботу рятувальників на аварійній АЕС «Фукусіма-1». Виникає також загроза зсувів і нових руйнувань будівель, конструкції яких значно ослабли.

Між тим, черговий землетрус магнітудою 5,6 стався сьогодні вранці поблизу узбережжя японської префектури Івате, розташованої на північний схід від японської столиці.


Weber & IIhor
 
Weber Дата: Чт, 2011-03-17, 18:15 | Сообщение # 9
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(
Французские ядерщики: у Японии есть не больше одного-двух дней, иначе мир ждет "второй Чернобыль"

Эксперты накануне заявили, что у японских властей есть всего 48 часов, чтобы принять экстренные меры и спасти мир от катастрофы, последствия которой могут быть более тяжелыми, чем после аварии на Чернобыльской АЭС в 1986 году.

Одновременно сотрудники сферы ядерной безопасности Франции выступили в минувшую среду с пессимистичными прогнозами относительно того, насколько успешной может быть работа по предотвращению новых выбросов радиации на АЭС "Фукусима-1". Американские ядерщики также дают худший прогноз ситуации, чем их японские коллеги. Все чаще звучат обвинения в адрес японских властей, что ситуация становится "неконтролируемой", сообщает британская газета The Daily Telegraph.

Между тем японцы продолжают отчаянную борьбу за урегулирование ситуации с аварийными реакторами на АЭС "Фукусима-1". Как сообщает "Интерфакс" со ссылкой на телерадиокомпанию NHK, в продолжавшихся около часа работах по охлаждению перегретого третьего реактора в четверг принимали участие два специальных военных автомобиля. Оснащенные мощными брандспойтами спецмашины залили водой энергоблок. Незадолго до этого японские СМИ сообщили о том, что высокая радиация не позволяет использовать водометы для охлаждения третьего энергоблока, передает РИА "Новости".

Как заявил накануне директор по безопасности ядерных объектов французского Института радиологической защиты и ядерной безопасности (IRSN) Тьерри Шарль, следующие двое суток для Японии будут решающими.

Как отметил эксперт, лично он настроен пессимистично, поскольку почти ни одно из решений, принятых властями начиная с воскресенья, не принесло никаких плодов. Тем не менее специалист по ядерной безопасности выразил надежду, что еще не все потеряно.

Фото с сайта: «NEWSru»

Источник: «NEWSru»


Weber & IIhor
 
IIhor Дата: Пт, 2011-03-25, 11:46 | Сообщение # 10
Ранг 5
Группа: ДРУЖБАН
Сообщений: 1058
Награды: 3
Репутация: 3
Статус: :-(
25.03.2011 09:37 , ОСТАННІ НОВИНИ

Роботи на Фукусімі-1 призупинили через високу радіацію

Підвищення рівня радіації змусило персонал аварійної японської АЕС "Фукусіма-1" тимчасово припинити роботи на першому і другому енергоблоках.

Як передає РІА «Новости», про це йдеться в повідомленні компанії-оператора станцію ТЕРСО.

За попередньою інформацією, джерелом підвищеного радіаційного фону сталі калюжі води, що скупчилася в нижній частині енергоблоків. Також з`явилася інформація про скупчення радіоактивної води в машинному залі третього енергоблоку. Евакуація фахівців звідти поки що не проводиться.

За даними японської газети "Санкей", у зв`язку із ситуацією, що склалася, тимчасово припинені заплановані на п`ятницю роботи з ремонту насоса в третьому енергоблоці. Фахівці Агентства з ядерної і промислової безпеки Японії (NISA) у п`ятницю також повідомили, що не виключають можливості пошкодження захисної оболонки реактора третього енергоблоку. "З високою часткою ймовірності ми можемо припустити, що пошкоджена оболонка третього реактора", - цитує "Санкей" слова представника NISA Хідехіко НІСІЯМА.

Після події 11 березня на північному сході Японії землетрусу магнітудою 9,0 на АЕС "Фукусіма-1" була зафіксована серія аварій, викликаних виходом з ладу системи охолодження. Внаслідок інцидентів на АЕС було виявлено кілька витоків радіації, що змусило владу евакуювати людей з 20-кілометрової зони навколо АЕС, а також ввести заборону на польоти над станцією в радіусі 30 кілометрів. Жертвами землетрусу і викликаного ним цунамі на даний момент стали не менше 10 тис. 035 чоловік, кількість зниклих безвісти досягла 17 тис. 443 чоловік.


IIhor & Weber
 
IIhor Дата: Пт, 2011-03-25, 11:47 | Сообщение # 11
Ранг 5
Группа: ДРУЖБАН
Сообщений: 1058
Награды: 3
Репутация: 3
Статус: :-(
В Японии начался Чернобыль-2

08:11 / 25.03.2011

Правительство рекомендует людям, проживающих в радиусе 30 километров от аварийной АЭС «Фукусима-1», покинуть свои дома

Правительство Японии рекомендует людям, проживающих в радиусе 30 километров от аварийной АЭС «Фукусима-1», временно покинуть свои дома и перебраться подальше от зоны бедствия, цитирует BBC Russian агентство Киодо. Как пояснил генсек японского кабинета министров Юкио Эдано, это связано не с радиационной опасностью, а с возможными перебоями в снабжении предметами первой необходимости и продовольствием.

Несмотря на заверения чиновников, что все остается под контролем, уровень радиации постоянно растет. Так, содержание радиоактивных частиц в воде, которая просочилась через одежду рабочих на Фукусиме, превышает допустимую норму в 10 тыс. раз

Напомним, «Багнет» уже писал о том, что в Японии радиацией заражена вода. 11 марта на Японию обрушилось цунами, вызванное землетрясением силой 9 баллов. В результате землетрясения произошел взрыв атомного реактора на электростанции «Фукусима-1». Из шести реакторов на АЭС сильный перегрев был зафиксирован на четырех, там неоднократно наблюдался пожар и происходили взрывы. В результате в некоторых регионах был зафиксирован высокий уровень радиации.


IIhor & Weber
 
Weber Дата: Пн, 2011-04-11, 12:16 | Сообщение # 12
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(
На северо-востоке Японии новое землетрясение магнитудой 7,1.
Объявлена угроза цунами

Землетрясение магнитудой 7,1 произошло на северо-востоке Японии. Об этом сообщает Геологическая служба США. Толчки произошли в 14:32 по Гринвичу (11:32 по киевскому времени) на глубине 49 км от поверхности.

В то же время, по данным японского телеканала NHK, на который ссылается РИА "Новости", подземные толчки, которые также ощущались в столице страны городе Токио, были зафиксированы в 17.16 по местному времени (11.16 по киевскому).

Эпицентр землетрясения расположен на расстоянии в 66 км от города Сендай на острове Хонсю.

Объявлена угроза цунами. По некоторым данным, приливная волна высотой около метра уже достигла побережья префектуры Ибараки.


Weber & IIhor
 
Форум (TELEGA_911 GORODOK_88) » Мировозрение » Новости & Политика » Землетрясение в Японии: страна просит о помощи! Фото, видео
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

close