[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум (TELEGA_911 GORODOK_88) » Человек » Здоровье & Медецина » ГМО протестували на хом'яках-безпліддя, деградація і мутації
ГМО протестували на хом'яках-безпліддя, деградація і мутації
IIhor Дата: Чт, 2010-04-15, 23:22 | Сообщение # 1
Ранг 5
Группа: ДРУЖБАН
Сообщений: 1058
Награды: 3
Репутация: 3
Статус: :-(

Вживання трансгенної сої хом'яками призвело до мутацій вже у другому поколінні, а потім дитинчата практично не народжувалися.


Хомяк



Вживання генетично модифікованих продуктів хом'ячками через кілька поколінь призвело до безпліддя і мутацій. Такі результати досліджень впливу продуктів з ГМО на ссавців оприлюднили фахівці Загальнонаціональної асоціації генетичної безпеки.

Дослідження було проведено асоціацією спільно з російським Інститутом проблем екології та еволюції ім. Сєвєрцова на лабораторній популяції хом'ячків Кемпбелла. Під час експерименту одна група тварин отримувала в їжу не модифіковану сою, а інша – корма, які містять ГМ-сою.

В якості зразка з ГМО дослідники використовували соєвий шрот, що містить сою лінії 40-3-2, яка входить до списку дозволених сортів сої.

У хом'яків, яких годували ГМ-соєю, вже в другому поколінні було виявлено відставання у розвитку та зрості, порушення співвідношення статі у виводку (збільшення самок), зменшення кількості дитинчат в посліді, аж до їх повної відсутності у другого покоління.

"Безпліддя в третьому поколінні тварин, вирощених на ГМО, свідчить про те, що природа ставить хрест на цих особинах і не дозволяє їм розмножуватися. Це означає, що ГМ-їжа веде до еволюційного глухого кута, до деградації видів", - вважає президент асоціації Олександр Баранов.

Також представники асоціації розповіли, що у хом'яків з третього покоління, яки годували генномодифікованою соєю і послід яких вдалося отримати з великими труднощами, в ротовій порожнині росте волосся.

За словами Баранова, вчені поки що не можуть визначити механізми, які запускають руйнівну програму ГМО. Тому, на їхню думку, нейтралізувати ефекти споживання ГМО можна тільки одним способом – відмовитися від таких продуктів.



IIhor & Weber
 
lutana Дата: Сб, 2010-04-17, 14:15 | Сообщение # 2
Ранг 3
Группа: ДРУЖБАН
Сообщений: 242
Награды: 11
Репутация: 11
Статус: :-(
мдя. а нас кормят...
 
Форум (TELEGA_911 GORODOK_88) » Человек » Здоровье & Медецина » ГМО протестували на хом'яках-безпліддя, деградація і мутації
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

close