Людина житиме довго, якщо не питиме воду з-під крану. Про це кореспонденту "Газети по-українськи" розповів під час інтерв’ю біолог, професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Геннадій Бердишев.
"Люди житимуть до 150 років, якщо максимально збережуть свої гени неушкодженими У першу чергу гени руйнуються від неякісної води, переїдання, вживання харчів, які важко засвоюються організмом", - розповів вчений.
Геннадій Бердишев, працює над розробкою секретного проекту під назвою "Фауст". Хоче об’єднати всіх міжнародних геронтологів для пошуку гена безсмертя.
"Російські вчені торік уже відкрили ген антистаріння, який дасть можливість людині жити до 150 років. – стверджує Геннадій Дмитрович. - Головною причиною старіння організму є екологічні фактори, а саме вода, Я багато років вивчав вплив води на процеси старіння. У Гімалаях досліджував талу воду льодовиків. Виявилося, що вона досить корисна для людини, бо захищає від пошкодження гени. Завдяки цьому тривалість життя гірського населення, яке постійно споживає талу воду, 100-120 років. Якщо її питимуть люди з міста, вони житимуть до 150."
За словами дослідника, вода із кранів, яку п’є переважна більшість цивілізованих країн, в тому числі й Україна, досить шкідлива для організму.
"Вона містить так звані мутагени та канцерогени, які потрапляють в організм і спричиняють 80 відсотків різних недуг. Особливо це стосується хлорованої питної води, де внаслідок хімічних реакцій утворюється близько півтори тисячі небезпечних для здоров’я речовин. Коли ж її прокип’ятити, то кількість отрути збільшується втричі".
Вчений не радить переходити на воду у пластикових пляшках, яка продається у магазинах.
"Якість води в розфасованій тарі значно краща. Але довго зберігати її у пластиковому посуді не можна. Через два-три місяці вона перетворюється на отруйну. Краще воду з-під крана перетворити в корисну для людського організму. Для цього її треба налити в каструлю й поставити в морозильну камеру. Лід, що утворився зверху, виймається і викидається. Вода виливається в іншу посудину й знову ставиться в холодильник. Ще раз викидається лід. Вода, що залишилась, досить корисна для пиття, як і тала вода Гімалайських гір", - говорить Бердишев.
Weber & IIhor