[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум (TELEGA_911 GORODOK_88) » Хобби.к. » Арсенал » Чого бракує українській армії, щоб рятувати життя вояків на
Чого бракує українській армії, щоб рятувати життя вояків на
Weber Дата: Вт, 2014-06-03, 17:50 | Сообщение # 1
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(


Перші бої українських силовиків з терористами на Сході не обійшлися без жертв з боку наших хлопців. Еспресо.TV вирішило розібратися, чим можна захистити військових від куль терористів

В розвинених країнах, до клубу яких Україна активно прагне потрапити, найбільшою цінністю на війні вважається життя власного громадянина. Епоха, коли солдатів кидали у м’ясорубку, не рахуючись з можливими втратами, залишилася в далекому минулому.

Тепер в «країнах загниваючого Заходу» командири несуть повну відповідальність за власних бійців, тим більше що їхні життя та здоров’я застраховані державою не на абияку копійчину. Отже індивідуальному захисту приділяється дуже серйозна увага. Приміром, американський вояк добре знає - якщо, знехтувавши бронежилетом, тактичними окулярами чи іншим захисним спорядженням, він отримає поранення чи навіть загине, його страхова компанія не виплачуватиме ніяких компенсацій, оскільки військовий сам наразив себе на небезпеку.

В українському ж війську справи з індивідуальним захистом йдуть значно гірше. Як повідомив Еспресо.TV військовий експерт Сергій Згурець, на початок АТО в розпорядженні наших силовиків був лише один бронежилет на 100 вояків. При цьому мінімальна потреба збройних сил складає ще 25-30 тисяч бронежилетів.

«Всього є два шляхи вирішити цю проблему, - зазначив експерт, - виробляти бронежилети в Україні, або закуповувати за кордоном. Українська влада пішла обома шляхами – було оголошено тендер на постачання армії бронежилетами, який виграла компанія «Темп3000» з Ірпеня, і до 30 червня військові мають отримати 7000 бронежилетів «Корсар М3» та «Корсар М4». До 30 липня мають бути поставлені ще 10 000 бронежилетів», - зазначив він. Разом з тим українська сторона веде переговори про закупівлю бронежилетів з постачальниками з США Франції і інших країн.

Що стосується шоломів, то тут ситуація ще гірша ніж з бронежилетами. За словами Згурця, наразі українські військові використовують шоломи СШ-41 ще радянського виробництва, які не забезпечують майже ніякого захисту голови, не витримуючи навіть кулю з пістолета Макарова.

«В той же час в Україні виробляються і сучасні кевларові шоломи «Каска-3» і «Каска-2», які дають значно більший захист. Їх закуплено близько 3000, але вимога порядку 20-30 тисяч, щонайменше», - зазначив експерт.

Ще одним дуже важливим засобом захисту є тактичні окуляри, які широко використовуються західними арміями і захищають очі не лише від пилу і сонячного світла, а й від прямого влучання з деяких видів стрілецької зброї. Лінзи цих окулярів робляться з полікарбонату і здатні врятувати їх носія від втрати зору. Наразі подібними окулярами оснащені лише деякі десантно-штурмові бригади, але цю проблему вирішити простіше, оскільки подібні окуляри широко представлені на ринку і коштують значно дешевше бронежилетів і касок.



Окрім безпосередньо засобів захисту, є в українській армії і проблеми з іншою амуніцією. Так, епоха кирзових чобіт і портянок залишилась в минулому, але ті кирзові берці, які постачаються до війська, за словами Згурця, також не відповідають сучасним стандартам. «Берців випускається в Україні близько 3000 на місяць, але цього замало. Та й міцність їхня значно нижча ніж в Європі. До того ж відсутня система фільтрації повітря, з них погано випаровується волога. Така ж ситуація і з військовим одягом, в якому солдати пріють. Тому, нашій армії треба змінити підходи до постачання збройних сил, а не ганятися за дешевим», - вважає Згурець.


Weber & IIhor
 
Форум (TELEGA_911 GORODOK_88) » Хобби.к. » Арсенал » Чого бракує українській армії, щоб рятувати життя вояків на
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

close