[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум (TELEGA_911 GORODOK_88) » Хобби.к. » Арсенал » Американських солдат годуватимуть піцою з 3-річним терміном
Американських солдат годуватимуть піцою з 3-річним терміном
Weber Дата: Сб, 2014-02-15, 11:15 | Сообщение # 1
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(
Учені військової лабораторії з Масачусетса створили піцу, що придатна для їжі навіть після трьох років зберігання поза холодильником

Про це з посиланням на ИТАР-ТАСС повідомляє Еспресо.TV.

"Цю піцу можна залишити лежати в упакуванні три роки, і вона залишатиметься їстивною", - говорить працівник науково-дослідного центру при міноборони США Мішель Річардсон.

За її словами, американські військові полюбляють піцу і часто просять включити її у їхній раціон. Над виготовленням нового продукту вчені працювали близько двох років.

Головна проблема, з якою довелося зіткнутися вченим, полягала в тому, що волога від начинки піци переходила в тісто, що створювало умови для появи цвілі і хвороботворних мікробів. Щоби подолати надмірну вологість, вчені збільшили вміст вологовтримуючих продуктів - цукру, солі і сиропу.

Крім того, для створення піци з настільки тривалим терміном придатності довелося змінити кислотність томатного соусу, сиру та тіста, щоб знизити швидкість окислення і уповільнити розмноження бактерій. Максимально довгому збереженню піци в їстівному вигляді сприяє і спеціально розроблена металізована упаковка.


Weber & IIhor
 
Форум (TELEGA_911 GORODOK_88) » Хобби.к. » Арсенал » Американських солдат годуватимуть піцою з 3-річним терміном
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

close