Weber | Дата: Сб, 2014-02-15, 11:15 | Сообщение # 1 |
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус:
| Учені військової лабораторії з Масачусетса створили піцу, що придатна для їжі навіть після трьох років зберігання поза холодильником
Про це з посиланням на ИТАР-ТАСС повідомляє Еспресо.TV.
"Цю піцу можна залишити лежати в упакуванні три роки, і вона залишатиметься їстивною", - говорить працівник науково-дослідного центру при міноборони США Мішель Річардсон.
За її словами, американські військові полюбляють піцу і часто просять включити її у їхній раціон. Над виготовленням нового продукту вчені працювали близько двох років.
Головна проблема, з якою довелося зіткнутися вченим, полягала в тому, що волога від начинки піци переходила в тісто, що створювало умови для появи цвілі і хвороботворних мікробів. Щоби подолати надмірну вологість, вчені збільшили вміст вологовтримуючих продуктів - цукру, солі і сиропу.
Крім того, для створення піци з настільки тривалим терміном придатності довелося змінити кислотність томатного соусу, сиру та тіста, щоб знизити швидкість окислення і уповільнити розмноження бактерій. Максимально довгому збереженню піци в їстівному вигляді сприяє і спеціально розроблена металізована упаковка.
Weber & IIhor
|
|
| |