[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум (TELEGA_911 GORODOK_88) » Хобби.к. » Образование » Депутати Львова скасували формулу роз-ку кількості педагогів
Депутати Львова скасували формулу роз-ку кількості педагогів
Weber Дата: Ср, 2011-06-01, 21:23 | Сообщение # 1
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(


1 червня депутати Львівської міської ради скасували рішення виконавчого комітету міськради, яким виконком затвердив формулу розрахунку кількості ставок педагогічного персоналу для загальноосвітніх навчальних закладів (яка передбачала розрахунок кількості вчителів у школах за кількістю учнів).

Як наголосила депутат від ВО «Свобода» Лариса Василишин, вона отримала безліч звернень від вчителів та профспілок, які незадоволені таким рішенням виконкому. Крім того, з її слів, запропонована виконкомом формула порушує чинне законодавство, не дає змоги ділити дітей для навчання у групах, поглиблено вивчати ті чи інші предмети тощо.

Своєю чергою начальник управління освіти Львівської міської ради Володимир Огура запевнив, що до цього питання підходили за індивідуальним принципом, також запевнив, що перед обговоренням питання на виконкому, його було обговорено з представниками районних відділів освіти та директорами шкіл.

Попри те, депутати скасували рішення виконкому. За проголосувало 68 народних обранців.

Як інформував ZAXID.NET , згадана формула передбачала, що розрахунок відбуватиметься так: «ах+b», де «а» - кількість ставок на одного учня згідно з робочим навчальним планом при розрахунковій кількості учнів у класі 27 осіб, «х» - фактична кількість учнів, а «b» - стала кількість ставок адміністративно-педагогічного персоналу, яка становить 5 одиниць. Таким чином, розрахунковий показник кількості педагогічного персоналу не може бути нижчим за фактичну тарифікацію.

Передбачалось, що формула буде застосовуватися у три етапи: у навчальному році 2011/2012 планується охопити 70% загальноосвітніх навчальних закладів міста, у 2012/2013 – 80%, і у 2013/2014 – 95%.


Weber & IIhor
 
Форум (TELEGA_911 GORODOK_88) » Хобби.к. » Образование » Депутати Львова скасували формулу роз-ку кількості педагогів
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

close