[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум (TELEGA_911 GORODOK_88) » Хобби.к. » Авто & Мото & Вело » ДАІ штрафуватиме за крайню ліву полосу Читайте більше тут:
ДАІ штрафуватиме за крайню ліву полосу Читайте більше тут:
Weber Дата: Ср, 2014-07-02, 20:35 | Сообщение # 1
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(


За порушення Правил розташування транспортних засобів на дорозі передбачено штраф від 425 до 510 гривень.

Державтоінспекція України розпочинає комплекс профілактичних заходів щодо дотримання водіями правил розташування транспортних засобів на проїзній частині. Зокрема, чимало протиріч виникає при русі авто по крайній лівій смузі.

У Правилах дорожнього руху п. 11.2. закріплено, що на дорогах, які мають дві і більше смуги для руху в одному напрямку, нерейкові транспортні засоби повинні рухатися якнайближче до правого краю проїзної частини, крім випадків, коли виконується випередження, об'їзд або перестроювання перед поворотом ліворуч чи розворотом.

Однак, досить часто може стати свідком ситуації, коли в крайній лівій смузі, при абсолютно вільній правій, рухається авто з мінімальною швидкістю, що викликає справедливі нарікання водіїв інших транспортних засобів. Тим часом, нерідко такі «любителі» лівої смуги навіть не замислюються, що порушують Правила дорожнього руху, інформує ИА РИЦ. П. 11.5. даного документа зазначає, що на дорогах, які мають дві і більше смуги для руху в одному напрямку, виїзд на крайню ліву смугу для руху в цьому ж напрямку дозволяється, якщо праві зайняті, а також для повороту ліворуч, розвороту або для зупинки чи стоянки на лівому боці дороги з одностороннім рухом у населених пунктах, коли це не суперечить правилам зупинки (стоянки). Правило «вільної лівої смуги» за наявності двох і більше в одному напрямку - міжнародне, і за його порушення в багатьох країнах Євросоюзу передбачено досить великий штраф.

В Україні за порушення Правил розташування транспортних засобів на дорозі передбачено штраф від 425 до 510 гривень.


Читайте більше тут: http://expres.ua/auto....-polosu


Weber & IIhor
 
Форум (TELEGA_911 GORODOK_88) » Хобби.к. » Авто & Мото & Вело » ДАІ штрафуватиме за крайню ліву полосу Читайте більше тут:
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

close