[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум (TELEGA_911 GORODOK_88) » Hi-Tech... » Телефония & Связь » СБУ прослуховує всі розмови по мобільних
СБУ прослуховує всі розмови по мобільних
Weber Дата: Пт, 2010-09-03, 12:49 | Сообщение # 1
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(

Автоматична система для прослуховування давно функціонує в компаніях мобільного зв'язку. Зокрема, вимога її установки прописана в українських законах.








мобільний телефон

Прослуховування захищене законом



Представники компанії "Інтертелеком" заявили про тиск СБУ — нібито спецслужба нав'язує цьому операторові мобільного зв'язку установку в її одеському офісі устаткування для перехоплення розмов. Як з'ясувалося, вимога установки устаткування для прослуховування записана в українських законах і воно є у всіх мобільних операторів.

Один із співробітників СБУ на умовах анонімності повідомив газеті "Сегодня" подробиці скандалу.

За його словами, "Інтертелеком" дійсно відмовився встановлювати автоматичну систему для прослуховування. Така система давно функціонує в інших компаніях мобільного зв'язку.

"Інтертелеком" чи не єдина компанія, де її не було. Але відмова — справа тимчасова. Всі компанії зв'язку в Україні працюють на коштовному устаткуванні, велика частина якого ввезена напівлегально. Тому одразу після відмови «Інтертелекома» з нами співробітничати, проти нього було порушено кримінальну справу по контрабанді", - зазначив він.

Перед виходом на ринок оператори зв'язку, як і будь-які підприємці, мають отримати дозвільні документи, розповідає джерело "Сегодня" в правоохоронних органах.

"Мало хто знає про те, що в цей пакет паперів входить і документ за підписом керівництва Служби безпеки. Для чого це робиться? Все дуже просто. Оператор не отримає підпис голови Спецслужби, якщо не погодиться на установку прослуховування. Звичайно, можна здійняти галас в пресі", - стверджує джерело.

Як зазначається, подібна практика існує в більшості країн світу. Це один із способів забезпечення безпеки держави.

В той же час, як офіційно відзначають в СБУ, вони діють відповідно до статті 39-4 Закону "Про телекомунікації". Саме у ньому закладений обов'язок операторів купувати і встановлювати устаткування для систем прослуховування.

Підтвердили цю інформацію і операторів. За їхніми словами, моніторинг телефонних переговорів клієнтів відбувається на законному рівні і лише в тому випадку, якщо у правоохоронців є оперативно-розшукова справа, в якій фігурує особа даного громадянина.



Weber & IIhor
 
Форум (TELEGA_911 GORODOK_88) » Hi-Tech... » Телефония & Связь » СБУ прослуховує всі розмови по мобільних
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

close