[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум (TELEGA_911 GORODOK_88) » Хобби.к. » Авто & Мото & Вело » Диво-авто зможе працювати ...100 років (всього лише на 8 грамах палива)
Диво-авто зможе працювати ...100 років
Weber Дата: Сб, 2015-03-14, 10:45 | Сообщение # 1
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(


Та все це буде у випадку успіху конструкторів Нині по дорогах планети їздить більше одного мільярда автомобілів, які коштують трильйони доларів та призводять до отруйних викидів. А тепер уявіть, що всі ці машини зможуть працювати абсолютно екологічно протягом 100 років всього лише на 8 грамах палива кожна, пише http://top.thepo.st. Компанія Laser Power Systems (LPS) зі штату Коннектикут розробляє новий двигун, що використовує один з найщільніших матеріалів, відомих в природі: торій. Оскільки він має надзвичайну щільність, торій здатний виробляти неймовірні обсяги тепла. Компанія в даний час експериментує з маленькими шматочками матеріалу, здатними створювати лазерний промінь, який нагріває воду, генерує пар і обертає міні-турбіну. Поточна модель торієвого двигуна важить 200 кілограмів і легко вміщається під капотом традиційного автомобіля. А за висновком експертів, всього один грам торію містить більше енергії, ніж 28 тисяч літрів бензину і 8 грам цієї речовини будуть живити звичайний автомобіль протягом століття. За словами експерта Роберта Харгрейвса, «джерела енергії з малим або нульовим викидом СО2 мають бути дешевшими, ніж вугілля, або вони не зможуть замінити викопне паливо». Наприклад, США споживають 20 відсотків світової енергії і, за словами Харгрейвса, навіть якщо знизити їх емісію СО2 до нуля, 80 відсотків, вироблених іншими країнами, як і раніше будуть проблемою. А оскільки викид вуглекислого газу переходить вже всі мислимі межі, нам вкрай потрібні нетривіальні ідеї. А торій в даному випадку може стати ще й відповіддю на питання про долю світової ядерної енергетики. Харгрейвс пророкує також перехід на торій фабрик та інших промислових концернів. І в самому найближчому майбутньому ми можемо побачити це на власні очі.

Читайте більше тут: http://expres.ua/auto....-palyva


Weber & IIhor
 
Форум (TELEGA_911 GORODOK_88) » Хобби.к. » Авто & Мото & Вело » Диво-авто зможе працювати ...100 років (всього лише на 8 грамах палива)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

close