[ Обновленные темы · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум (TELEGA_911 GORODOK_88) » Hi-Tech... » Телефония & Связь » Усе про будь-який продукт -... (за кілька секунд вам розкаже портативний сенсор)
Усе про будь-який продукт -...
Weber Дата: Вт, 2014-07-08, 07:16 | Сообщение # 1
титул "Админчик"
Группа: Аdmin
Сообщений: 6920
Награды: 24
Репутация: 22
Статус: :-(


Це молекулярний сенсор SCiO. Невеликий пристрій, що вміщується у руці, допомагає дізнатись хімічний склад будь-яких продуктів довкола. Через Bluetooth прилад передає інформацію до смартфона. Так, користувач може за кілька секунд та дотиків до сенсора дізнатися скільки калорій у порції сиру, чи коли помідор досягне стиглості.

Винахід – дітище ізраїльської компанії, розповідають euronews. “SCiO використовує стару технологію ближньої інфрачервоної спектроскопії, – пояснює розробник. Ми освітлюємо матеріали. Це світло створює вібрації всередині молекул. Ці вібрації поглинають частину світла. Ми відстежуємо його відображення. Воно створює мітку, яка співвідноситься з показниками хімічного складу матеріалів. Таким чином ми можемо дізнатися хімічний склад вимірюваного об‘єкту та надіслати інформацію на смартфон.”

SCiO може знадобитися для дослідження продуктів, у фармацевтичній галузі та садівництві. У цій аптеці в Єрусалимі фармацевти тестують прототип SCiO. Кажуть, що він стане у нагоді аби визначити склад препарату, коли він не маркований, а діяти потрібно терміново. Далі може з‘явитися потреба у пристрої, який буде збирати велику кількість інформації, вважає розробник: “Кожен користувач зможе сканувати будь-що довкола себе, якщо є бажання, і отримувати все більше і більше інформації. І якщо він наштовхується на матеріал, якого ще немає в нашій базі даних, користувач може завантажити його. Так ми швидше зберемо найбільшу базу в світі.” Звичайні спектрометри, які зазвичай використовуються для ближньої інфрачервоної спектроскопії високої якості, – дуже великі та дорогі.

Розробник ж сподівається, що новий прилад вийде на ринок у 2015 році і коштуватиме близько 220 євро.




Читайте більше тут: http://expres.ua/tech....-sensor


Weber & IIhor
 
Форум (TELEGA_911 GORODOK_88) » Hi-Tech... » Телефония & Связь » Усе про будь-який продукт -... (за кілька секунд вам розкаже портативний сенсор)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

close